fbpx

Laat je niet langer afleiden: mindfulness verhoogt je concentratie

concentratie

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met Mindfulness. Vorige week legde ik uit hoe mindfulness stress kan verminderen. Deze week: mindfulness verhoogt je concentratie. 

We worden continu afgeleid

Vind jij het ook knap lastig om je ergens langdurig op te concentreren? Word je continu afgeleid door whatsappjes, mailtjes, Facebook en alle reclames om je heen? Je krijgt steeds impulsen binnen die je afleiden van datgene waar je je eigenlijk op zou moeten concentreren. Hoe kun je je daartegen wapenen?

Krijg concentratie voor wat je écht belangrijk vindt

Er zijn diverse onderzoeken die hebben aangetoond dat het beoefenen van mindfulness de concentratie vergroot. In de onderzoeken werd actief geprobeerd om de deelnemers extra af te leiden, maar de mindfulness-beoefenaars wisten beter de focus op hun taken te bewaren. Dit is goed nieuws, want als je je beter kan concentreren ben je productiever. Dit kun je inzetten in je dagelijks leven. Alle energie die je anders zou verliezen op de voortdurende afleidingen om je heb je nu over voor de dingen die je echt belangrijk vindt.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Het versterken van je concentratie is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees hier alle redenen van Suzan Oostvogels om ermee te beginnen.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Laat je niet langer afleiden: mindfulness verhoogt je concentratie'?