fbpx

Stop met pleasen

pleasen - stop met pleasen - by Andrea Piacquadio - woman-in-beige-long-sleeve-coat-standing-on-brown-leaves-3755021

Soms moet je gewoon lef hebben en alle waarde die je toevoegt, laten zien. Ga het claimen, in plaats van het te verbergen. Stop met pleasen.

Je verbergt het

Doe jij dat? Verbergen waar je goed in bent, het een beetje weg moffelen bang om te veel ruimte in te nemen? Of laat je het trots zien? Laat het zien en wees er trots op. Jíj kunt mensen niet gelukkig maken. Je bent niet ondergeschikt aan iemand anders – je hoeft ze niet te pleasen. Iemand kan jou vertellen dat je briljant bent, maar als jij het zelf niet voelt, zul je het ook nooit geloven.

Je moet jezelf verkopen

Hetzelfde geldt voor jouw toegevoegde waarde. Als je die niet ziet, of je ziet het wel, maar je gelooft het niet … Dan kun je niet voor die unieke waarde gaan staan. Laat staan dat je het kunt verkopen. En ja, je moet het verkopen. Of je nu een nieuwe klant wilt, of voor een andere carrière gaat.

Stop met bagatelliseren

Vorige week had ik een coachingsessie met een klant. Hij sprak heel denigrerend over alle dingen die hij had gedaan. Dat was niet echt belangrijk, en dat was maar een klein project. Terwijl ik zag hoe ontzettend waardevol zijn expertise was, vond hij zijn vaardigheden niet heel waardevol. Toen ik doorvroeg, werd duidelijk dat wat hij deed echt impact had. Hij had verschillende banen met een verantwoordelijkheid van meer dan 1 miljoen euro. Dat was voor hem niet lastig. Maar alleen omdat hij er goed in is, en het dus niet lastig vindt, wil dat nog niet zeggen dat andere mensen er ook goed in zijn.

En jij dan?

Weet je waar je goed in bent?

Laat je dat zien?

Of houdt iets je tegen?

Werk je harder dan je zou moeten om dat aan te tonen?

Ben jij een pleaser?

Ik zie je

Als jij dit bent, weet dan dat ik je zie. Ik begrijp je. Ik heb in jouw schoenen gestaan. En ik denk dat het tijd is om eruit te stappen. Ben je klaar om te stoppen met pleasen? Klaar om jouw unieke waarden en sterke punten te omarmen en te stoppen met hard werken? Be the CEO of your life.


Gratis e-book Jouw talent door Marloes Halmans

In dit e-book is jouw talent het uitgangspunt: hoe ontdek je jouw talenten en hoe pitch je die aan anderen? Marloes helpt je ontdekken wat je écht wilt en biedt een concreet 9-stappenplan naar leuk werk waarbij je jezelf mag zijn.


*Check je inbox (en spamfolder) om je aanmelding te bevestigen. Daarna ontvang je een mail met het welkomstgeschenk. Afmelden kan onderaan elke nieuwsbrief. Lees hier ons privacybeleid voor meer info.
*Je ontvangt het gratis ebook Jouw Talent, onze nieuwsbrief het beste van Careerwise (max. 2x per maand) en je krijgt toegang tot de Happy at Work Academy met videotrainingen over talent, mindset en meer. Ontwikkel je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (geen spam en uitschrijven kan elk moment).
Tags: , , ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu