Wil je minder stress? Neem een kat!

wil je minder stress neem een kat

Had je me twee jaar geleden gezegd dat ik ooit een kat zou nemen, had ik je voor gek verklaard. Huisdieren? Niets voor mij, dacht ik. Sinds kort heb ik wel een kat en gek genoeg lijkt het of ik minder stress voel na onze gezinsuitbreiding.

Minder stress door een huisdier?

Het is niet verwonderlijk dat ik me zo goed voel sinds we Meneer Pastoor (de naam kregen we erbij) adopteerden. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat huisdieren bijdragen aan een betere gezondheid en aan meer geluk. Medical News Today schreef al in 2008 dat een kat in huis de kans op een hartaanval verlaagd. Volgens onderzoeker Adnan Qureshi zorgen katten ervoor dat baasjes minder stress ervaren waardoor de kans op hartproblemen afneemt. Uiteraard zijn er ook critici die zeggen dat de wetenschappelijke onderbouwing van dergelijke onderzoeken wankel is maar ik merk wel degelijk verschil.

Doe niet zo moeilijk, drink gewoon uit de wc-pot

Waar ik voorheen mijn telefoon pakte als ik me verveelde heb ik met Pastoor genoeg live-entertainment. De capriolen die hij uithaalt zijn vermakelijk en zorgen ervoor dat ik regelmatig in een deuk lig. En lachen is gezond, toch? Bovendien leert hij me dat ik niet zo moeilijk moet doen. Heeft Meneertje dorst, dan drinkt hij net zo makkelijk uit de wc-pot. Een klein sprongetje, pootjes goed neerzetten op de bril en drinken maar. En wat dacht je van wakker worden met een nat neusje tegen je wang en vrolijk geknor? Het is dan echt onmogelijk om met mijn verkeerde been uit bed te stappen.

Catfulness: wat je allemaal nog meer kan leren van een kat

Paolo Valentino schreef het boekje Catfulness: Hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven. Een kat als Zen master, klinkt logisch. Waar ik altijd moeite heb om lekker even niets te doen heeft mijn kat daar geen enkel probleem mee. Is ie moe? Dan slaapt ie. Wil hij eten? Dan vraagt hij het gewoon. Het lijkt zo simpel maar aangezien stress en burn-out bijna epidemische vormen begint aan te nemen in ons kikkerlandje denk ik toch niet dat wij het relaxen helemaal onder de knie hebben.

Minder stress maar geen zin in een schattige haarbal in huis? Kattenfilmpjes kijken schijnt ook te helpen.

Tags: De juiste keuze maken, Ken jezelf, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wil je minder stress? Neem een kat!'?