fbpx

Zo voorkom je een najaarsdip

Zo voorkom je je najaarsdip careerwise millennials young professionals

Afgelopen weekend zat je misschien nog lekker op het terras in de zon. Toch worden de dagen alweer korter, liggen de pepernoten in de schappen en komen de feestdagen in beeld. Tijd voor… de najaarsdip? Niet dus, dat is helemaal niet nodig! Hoe zorg je dat je soepeltjes de winter in glijdt en geniet van de tijd van surprises, gedichten, kerstpakketten en nieuwjaarsborrels? Zo voorkom je die najaarsdip!

1. Stuur op energie in plaats van output of tijd

Tijdens de zomervakantie heb je even afstand kunnen nemen. Vakantie geeft je inzicht
welke taken in je werk jou motiveren en welke juist energie kosten. Richt je werk in door te sturen op energie in plaats van op tijd of op output. Ga voor taken die jou energie geven.

2. Wees open over hoe je je voelt

Ga vaker het gesprek aan met vrienden, collega’s of je baas over wat jou energie geeft en waarop je leegloopt. Misschien kan jij op je werk bijvoorbeeld wel taken van een collega overnemen waar je energie van krijgt, terwijl die ander taken van jou overneemt waar je op leegloopt.

3. Stel persoonlijke ontwikkelingsdoelen en ga ervoor

Uit het Millennial Onderzoek blijkt dat persoonlijke ontwikkeling belangrijk is voor jonge professionals zoals jij. Jezelf ontwikkelen geeft je een gevoel van voldoening en kracht. Dus, wat wil jij de komende tijd graag leren? Maak rondom dit onderwerp bijvoorbeeld eens lunch- of koffieafspraakjes met collega’s of leidinggevenden die je inspireren. Maak samen jouw ontwikkelingswensen concreet.

Heb je jouw leerambities scherp? Stap dan op je manager of HR-verantwoordelijke af voor toestemming en budget. Wist je dat de opleidingsbudgetten momenteel hard groeien maar dat dit geld lang niet altijd wordt uitgegeven? Veel jonge professionals zoals jij weten niet eens dat er voor hen budget bestaat. Stel dus duidelijke leerdoelen voor jezelf en realiseer die ambities!

4. Maak een leuke-dingen-to-do-list

Maak eens een leuke dingen to-do lijst voor op je werk en vooral ook voor thuis. Hoe laad jij jezelf thuis het liefste op na een dag hard werken? Het koude weer zal je de komende maanden vaker binnen houden. Denk dus bijvoorbeeld aan een lijstje met films en series die je nog graag wilt kijken. Of geef je op voor die schaatscursus die je altijd al wilde doen. Lekker met een mok warme chocolademelk erbij en je hebt wekelijks minimaal een leuke avond om jezelf op te laden.

5. Plan vooruit: je volgende vakantie

Veel van het plezier van een vakantie zit hem in de voorpret. Het ‘er naartoe leven’. Dus
benut al je vrije dagen van dit jaar. Spaar ze niet op, in januari krijg je alweer een berg nieuwe. De feestdagen worden bijvoorbeeld extra leuk met een paar extra dagen vrij. Dus neem lekker je kerstpakket in ontvangst en stap daarna het vliegtuig in naar zon of sneeuw!

Moet je werken tijdens kerst en oud en nieuw? Dan is dit het moment om je diensten te
claimen zodat je weet wanneer je wél vrije tijd hebt.

6. Ga voor zelfzorg

Het belangrijkste tijdens die komende drukke maanden: vergeet niet om goed
voor jezelf te zorgen. Neem tijd om te ontspannen en zorg dat je jezelf blijft opladen door dingen te doen waar je energie van krijgt. Er is minder zon dus houd je vitamine D op peil voor een goed humeur. Eet genoeg groente en fruit, doe iets aan sport en zorg dat je voldoende slaapt. Een van de meest onderschatte energiebronnen die je hebt, is goed slapen!

Met bovenstaande tips blijf jij uit die najaarsdip, geniet je van de winter en lacht het voorjaar je straks alweer tegemoet.


Dit artikel is tot stand gekomen door input van kerstpakkettenplaza.nl

Tags: , , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zo voorkom je een najaarsdip'?