Maak tijd voor tijd; 3 tips

Herken je dat gevoel dat je te weinig tijd hebt om te doen wat je écht wilt? Dat je wordt opgeslokt door alles om je heen? Voor je het weet is er alweer een jaar voorbij… De tijd vliegt, dat wel, maar wat heb je afgelopen jaar eigenlijk gedaan?

Tip 1: Ga mee met het seizoen

Elk seizoen heeft zijn eigen kracht. De winter is een periode van herstel. Het is belangrijk om energie te behouden en te werken aan evenwicht. Tijd voor rust en stilte om nieuwe plannen te kunnen maken. In de winter herstelt de natuur zich en wordt er plaats gemaakt voor een nieuw begin.

image_by_TarajiBlue_750x500_oude foto

Tip 2: Bewust van schaarste

Tijd blijkt een schaars goed. Je kunt het maar één keer ‘uitgeven’. Elk jaar is het ‘alweer’ december en kijken we terug op een jaar dat soms net begonnen leek te zijn. Heb je te weinig tijd? Kijk dan minder tv en zet je telefoon eens uit. Leg je aandacht meer naar binnen in plaats van buiten. Lees een boek of volg een cursus of training. Zelfreflectie is het begin van persoonlijke groei. Je kunt je tijd effectiever inzetten wanneer je weet wat je wilt of juist niet wilt.

Books_image_by_WiertzSébastien_oude foto

Tip 3. Goede voornemens

Over een paar weken is het zover. We vieren 0ud en nieuw en beginnen aan het jaar 2016. Veel mensen beginnen een jaar met goede voornemens. We maken allerlei plannen, dingen die we juist vaker of minder vaak willen doen. Oude dingen willen we loslaten en meer energie, geluk en plezier ervaren. Schrijf daarom op waar je dankbaar voor bent. Je weet dan wat je energie geeft en wat belangrijk voor jou is. Voelen waar je blij van wordt geeft energie en is een kompas op jouw pad.

Image_by_HugoVK_750x500_oude foto

BONUSTIP: Seminar tijd

Op donderdag 14 januari organiseert stichting 4YoungPeople een seminar over tijd. Je leert de kunst van tijd investeren. Je kunt bewustere keuzes maken en je doelen gaan realiseren. Dit jaar maak jij je voornemens waar. Je maakt ruimte voor jezelf en weet hoe je jouw leven effectief inricht.

Tags: Ken jezelf, Oriënteren, stilte, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Maak tijd voor tijd; 3 tips'?