Beste bedrijven om jezelf te ontwikkelen

Intermediar maakte eerder deze maand een top 25 bekend met bedrijven waar volop ruimte is voor zelfontplooiing. Voor starters een van de belangrijkste criteria bij hun keuze voor een werkgever. Managementbedrijf ORMIT voert de lijst aan met een intensief tweejarig programma waarbij coaching, intervisie en loopbaanbegeleiding een belangrijke rol speelt.

Top 10 werkgevers: opleiding & ontwikkeling

  1. ORMIT
  2. CIBER
  3. Caesar Groep
  4. PwC
  5. 2organize
  6. Info Support
  7. Technische Unie
  8. Océ-Nederland
  9. KPMG
  10. Twynstra Gudde

Verder wordt de lijst aangevuld met Macaw (11), Fit 4 Finance (12), Alliander (13), Randstad (14), Rabobank (15), Achmea (18), PGGM (19), ProRail (20), Euroforum (21), Arcadis (22), TOPdesk (23), CJIB (24) en Rijkswaterstaat (25).

ORMIT

ORMIT scoorde in het onderzoek vooral goed op de bedrijfscultuur en de persoonlijke begeleiding van starters. Het bedrijf biedt een tweejarig management traineeship, waarbij pas afgestudeerde academici worden opgeleid tot managers. “ORMIT ziet werkervaring als de basis. Tenslotte leert iedereen het meeste van concrete werkervaring. Vanuit deze basis zetten we verschillende instrumenten in die zorgen voor een optimale ontwikkeling van medewerkers.” De meeste trainees vinden na afloop van het traineeship een baan als lijnmanager, projectmanager of commercieel manager.

ICT

Opvallend in de top 25 is het grote aantal IT dienstverleners: de nummers twee en drie, CIBER en Caesar Groep, de nummers vijf en zes, 2organize en Info Support, de nummer elf Macaw en TOPdesk op nummer 23. Het grote aantal ICT bedrijven in de lijst laat zich mede verklaren doordat deze bedrijven, ook in tijden van crisis, actief blijven opleiden.

Starters dwingen ontwikkeling af

Mirjam Baars, werktevredenheidsdeskundige van onderzoeksbureau SatisAction, voerde het onderzoek in opdracht van Intermediair uit. “Starters lopen nog steeds het risico om snel aan de kant te worden gezet door het bedrijf waar ze werken. In ruil voor deze onzekerheid willen ze zich kunnen ontwikkelen.” De huidige generatie is hier al zo van doordrongen, dat ze het bijna van een bedrijf eisen. “Ik vind het mooi om te zien hoe starters wat dat betreft op hun strepen gaan staan.”

Onderzoek

De top 25 is samengesteld op basis van onderzoek onder 10.571 werknemers van 65 organisaties met meer dan 100 werknemers. Werknemers van de deelnemende bedrijven kregen een vragenlijst over de ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf. Hierin werd bijvoorbeeld gevraagd naar carrière- en scholingsmogelijkheden, de mate waarin collega’s elkaar stimuleren tot ontwikkeling en de ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Tags: Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Beste bedrijven om jezelf te ontwikkelen'?