Checklist: Slim je werk afronden voor je vakantie

Werk-afronden-voor-vakantie-checklist-by-kaboompics.nl-woman-s-hand-using-a-pen-noting-on-notepad-6360

Je werk afronden voor je vakantie doe je snel met deze checklist. Met deze stappen ben je er zeker van dat je niets vergeet. Ga met een gerust hart en een blij gevoel op vakantie.

Je terugkomst

Als je bijna op vakantie gaat, is het nog niet fijn om al aan de terugkomst te denken. Je wilt juist lekker weg! Toch is het dé manier om je vakantiegevoel lang vast te houden. Daarom focussen stap 2 en 3 zich op de tijd ná je vakantie. Zodat je eerst lekker weg kan, en daarna ook weer lekker terug op je werk kunt komen. Niets is zo’n domper als een ontplofte mailbox en stress op je eerste werkdag na de vakantie. Bereid je daarom goed voor met deze stappen:

1. Verplaats afspraken of zeg af

Staan er al afspraken gepland in jouw vakantieweek? Verplaats deze, zeg ze af of geef ze door aan de collega die jou vervangt. Haal de afspraken echt uit je agenda, zodat deze helemaal leeg is. Op jouw vakantie na natuurlijk!

2. Blok de eerste werkdag na je vakantie

De eerste dag na je vakantie is altijd weer even inkomen. Blok daarom de eerste werkdag na je vakantie, zodat er geen afspraken worden ingepland en je zo min mogelijk telefoontjes krijgt. Zo kan je straks in alle rust één voor één jouw vakantiemails wegwerken tot je weer helemaal up-to-date bent. Hiermee voorkom je dat je binnen no time weer net zo gestrest bent als voor je op vakantie ging. Met een goede start kun je die fijne vakantievibe langer vasthouden.

3. Breng je mailbox op orde

Ruim je mailbox op voordat je op vakantie gaat. Zo krijg je overzicht op je openstaande taken en weet je zeker dat je niet per ongeluk een belangrijk mailtje vergeet. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met de challenge Je mailbox opgeruimd in 5 simpele stappen help ik je hiermee. Tip: deze stappen helpen je ook om je mailbox op te ruimen na je vakantie.


Wil je nog meer tips? Download ze hier!

Tags: De juiste keuze maken, Persoonlijke effectiviteit, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Checklist: Slim je werk afronden voor je vakantie'?