Productiviteit zonder stress? Het kan! – David Allen in Nederland #GTD

Careerwise Young Academy - workshops en trainingen voor young professional verenigingen

Productiviteit zonder stress? Meer focus? Toekomen aan de dingen die écht belangrijk zijn? Het kan! Speciaal voor studenten en jonge professionals met volle agenda’s komt ’s werelds meest befaamde productiviteitsgoeroe, David Allen, naar Nederland. Woensdagavond 7 september 2016 is de zeventigjarige Amerikaan te zien tijdens de seizoensopener van Stichting 4YoungPeople. Deze kans mag je dus niet missen!

Zijn eigen leven als jonge professional

David’s boek Getting Things Done werd wereldwijd miljoenen keren verkocht. Zijn eigen jong professional leven verliep niet bepaald vlekkeloos. Zelf claimt hij voor zijn 35ste al vijfendertig banen te hebben gehad. Hij was verslaafd aan heroïne. Uit nood geboren ontwikkelde hij een revolutionair eenvoudig systeem om je zaken op orde te krijgen en te houden.

Weet wat je niet doet

Jij leeft in een systeem van hoge verwachtingen en stevige verleidingen. Uit het Careerwise Young Professional Onderzoek blijkt dat je daarbovenop gemakkelijk extra taken op je neemt die buiten je reguliere werkzaamheden vallen. Tot slot ben je minder goed in het proactief verlagen van je emotionele en mentale taakeisen, waardoor de door jou ervaren werkdruk verder oploopt. Bijvoorbeeld door moeite bij het nemen van beslissingen. De methode van David helpt miljoenen mensen ruimte te maken om toe te komen aan de keuzes die écht belangrijk zijn om aan het roer te staan van je eigen leven. En dat spreekt ons aan.

Productiviteit zonder stress: doe het juiste

Het idee van David is simpel: je vermogen om productief te zijn is gelijk aan je vermogen om te ontspannen. Alleen als je hoofd leeg is en je ideeën georganiseerd zijn, kun je productief zijn zonder stress en je creativiteit laten werken. Vaak staan gedachten je in de weg bij het bereiken van wat David clear space noemt: een ontspannen bewustzijn waarin je het leven ten volle ervaart. David laat je zien dat je, voordat je ergens bijdraagt, beter kunt zorgen dat je het juiste doet om bij te dragen. Of je nu een belangrijke meeting moet voorbereiden, een huwelijk organiseert, een productlancering doet of elk ander project in je werk of privé, de methode brengt een verfrissende kijk op ieder project.

Zelf aan het roer

Met zijn seminar opent David Allen officieel het nieuwe seizoen van Stichting 4YoungPeople. Vorige jaren openden Nederlandse managementgoeroes Jos Burgers en Remco Claassen het seizoen. Matthijs Hamster, tevens oprichter van Careerwise, deed David het verzoek het verzoek: bij 4YoungPeople leer je wat je op school niet leert maar wel keihard nodig hebt. Om je volgende stap richting je talenten te zetten of om narigheid zoals een burn-out te voorkomen. En dat lijkt niet overbodig. In de afgelopen jaren is binnen de doelgroep het percentage stressgerelateerde meldingen van verzuim de 50% grens gepasseerd. Alleen al in de voorverkoop werden meer dan driehonderd tickets verkocht voor het evenement.

Leven vanuit clear space

David zegt over zijn aanstaande bijdrage: Ik houd ervan helderheid in mezelf te ervaren, met helemaal niets in mijn hoofd. Het geeft me de vrijheid om zo goed als mogelijk mijzelf te zijn, waar ik ook ben en wat ik ook doe. Ik wil erop kunnen vertrouwen, dat wat ik doe, het beste is wat er op dit moment voor mij te doen is, gezien mijn intuïtie en spontane kijk op de wereld op elk moment. Dat is een fantastische staat om in te verkeren. Daarom ontwikkelde ik processen die het mogelijk maken dit te ervaren en deel ik die op 7 september graag met de studenten en jonge professionals van Nederland.

Seminar bijwonen

Het seminar voor Studenten en Young Professionals tot 35 jaar vindt plaats op woensdag 7 september van 19-22u in Amsterdam en kost €47,50. Meer informatie & tickets vind je op de site van Stichting 4YoungPeople.

Tags: Persoonlijke effectiviteit, Werkdruk en stress, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Productiviteit zonder stress? Het kan! – David Allen in Nederland #GTD'?