Deel je fuck-ups: zonder tegenslag geen succes

Succes-Share je fuck-ups zonder tegenslag geen succes-Lisan Ganzevles

Het ene na het andere succesverhaal vliegt voorbij op mijn scherm. Ik zit op LinkedIn en het succes ligt voor het oprapen. Iemands afstuderen, een geslaagde ondernemer of een boeklancering met veel glamour. LinkedIn is natuurlijk de ideale omgeving om even te laten zien hoe hands-on je wel niet bent en hoe lekker het gaat met onze carrières. Ik gooi even een paar quotes over de schutting die me zo nu en dan in het oog springen:

‘Na 5 jaar sta ik hier, met mijn diploma in handen. Ik kijk terug op een mooie en leerzame tijd. Via deze weg wil ik mijn begeleider enorm bedanken voor alle aandacht waardoor ik mijn masterthesis op de rails wist te zetten. Nu zet ik bij deze ook direct een lijntje uit: wie helpt mij aan een prikkelende job?’

‘Mijn compagnon en ik lanceerden deze week ons boek met hierin ons ondernemingsverhaal én de weg naar succes. Wat begon als een grap tijdens de wekelijkse bila groeide uit tot een mooi concept. Ik ben er trots op hoe we dit samen hebben opgetuigd!’

De duizendpoot op Linkedin

Daarnaast mag jij jezelf graag zakelijk profileren. Je zorgt er in ieder geval altijd voor dat jouw profiel er bijzonder gelikt uitziet. Vervolgens verkondig je hoe energiek, idealistisch en creatief je wel niet bent en dat jij zeker niet achteruit deinst voor wat werkdruk of verandering. Ook som je een aantal eigenschappen op waar jij bíjzonder in uitblinkt: mensen verbinden, het tackelen van problemen en het verkrijgen van draagvlak. Daarnaast zie je van tijd tot tijd nog weleens ZZP’ers voorbijflitsen met minstens vijf kernkwaliteiten achter zijn of haar naam. Van spreker tot schrijver tot oud-topsporter tot ondernemer én videomaker; om maar wat te noemen. Het is wat.

Deel je onhandigheden!

Ik denk weleens: waarom schieten we niet eens wat vaker een paar onhandigheden in, de fuck-ups. Zou leuk zijn als we ook eens een keer een paar blauwtjes door onze tijdlijn fietsen. En goed voor de likeability. Gooi een keer een balletje op over een onafgemaakte studie of een mislukt sportief doel. Wat heeft het je gebracht?

Twijfelaar, gelukszoeker en chaotisch

Minder loze kantoortermen en meer eerlijke verhalen. Misschien zeggen we dan met minder woorden, veel meer. Dat zou heel wat misverstanden platslaan, wat mij betreft. Volgens mij zijn we namelijk niet altijd zo zeker van onze zaak. Te bedenken dat twintigers en dertigers tegenwoordig nog wel eens bezwijken onder de keuzestress en prestatiedruk. Misschien zet ik binnenkort wel twijfelaar, gelukszoeker en chaotisch op mijn profiel, dat dekt naast mijn sterkere kanten de lading ook wel namelijk.

De weg naar succes

Deel gewoon eens je fuck-ups, zou toch fucking vet zijn? Niet lullen maar poetsen wordt wat minder lullen en minder oppoetsen. En volgens mij geldt ook: zonder tegenslag geen succes. Dan valt er misschien ook weer wat meer te lachen.

Tags: , , ,
Vraag van de maand
Ik vind het moeilijk als ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Deel je fuck-ups: zonder tegenslag geen succes'?