Een team ben je niet, dat wordt je!

Nicolette Ooijevaar is 29 en zeilt voor de 4e keer mee met TeamKPN in de ROTCYP.  Ze houdt van huisdieren, haar verloofde niet. Bij KPN probeert ze online klanten te weerhouden van het opzeggen van hun diensten. Ze heeft graag de touwtjes in handen, heeft geen eigenaardige eigenschappen en zeilt de Rees het liefst in ruig weer.

Nicolette_Oijevaar_ROTCYP_Team_KPN_ROTCYP_Aan_het_roer

En ruig weer was het!

Het is de vroege ochtendshift. Nicolette en haar ploeg zeilen hard terwijl de overige twee ploegen benedendeks liggen te slapen. Het waait goed, er zijn hoge golven en de zeilen staan strak. Erg strak. Nicolette staat aan het roer. Ze zit er goed in en koerst het schip scherp aan de wind. Er klinkt een knal en er vliegt een stuk hout overboord. Direct hoort ze de schipper luid over het dek roepen. Duidelijk bevelen volgen, iedereen doet precies wat er gevraagd wordt. De spanning is voelbaar en overal op het dek wordt hard gewerkt. Als het grootzeil naar beneden komt ziet iedereen wat voor stuk hout er is afgebroken, van de klauw is bijna niets meer over.

Nicolette_Oijevaar_ROTCYP_Team_KPN_ROTCYP_zeil_komt_naar_beneden

Ze hebben ze de wedstrijd moeten opgegeven, toch wordt Nicolette hier blij van. Mooie zeilomstandigheden, hard werken en een echte wedstrijd met alle andere schepen dicht om je heen. Het moge duidelijk zijn: Nicolette hoopt deze oktober op ruig weer!

Een team ben je niet, dat wordt je

Dit jaar is Nicolette voor het eerst Teamcaptain. Precies wat ze wilde. Nog één keertje mee, maar dan wel als het aanspreekpunt. Ze geeft richting. Ze is the leader of the pack. Ook al vindt ze zichzelf geen goeroe als het aankomt hoe het reilt en zeilt tijdens de Rees. Kennis van elkaar vindt ze belangrijk. Een team ben je niet, dat wordt je. Daarom doet TeamKPN zoveel activiteiten voor de Rees. We willen elkaar kunnen inschatten. De sterke en zwakke punten zien. Dan kunnen we op elkaar bouwen en elkaar helpen. En dat we daarmee €20.000 voor KPN KlasseContact ophalen, geeft energie. Veel energie.

Sneller en slimmer

Jezelf ontwikkelen. Niet stilstaan. Resultaten behalen. Het kan nog niet allemaal 100% goed zijn. Nicolette wil leren. Wil sneller en slimmer. Een uitgestippeld plan voor de toekomst heeft ze niet. In haar banen zoekt ze naar uitdagingen. Zijn die er niet meer, dan is ze weg. Ze wil nog graag leren om ook met minder controle toe te kunnen. Volgend jaar april gaat ze trouwen. Haar jurk heeft ze een jaar van te voren besteld. En haar ceremoniemeester heeft het makkelijk. Met haar ene taak.

Nicolette_Oijevaar_ROTCYP_Team_KPN_ROTCYP_ruig_weer
Het moge duidelijk zijn: Nicolette hoopt deze oktober op ruig weer!

Ook TeamKPN gaat dit jaar sneller en slimmer. Er wordt uitgekeken naar een spannende Rees. Sneller door weer scherp te koersen. Slimmer door iedereen de wind uit de zeilen te halen. Laat het ruige weer maar komen, want TeamKPN doet het gewoon!

(redactie: Karianne Gielen)

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, MVO, Netwerken, Ondernemerschap, Personal Branding, ROTCYP, Wedstrijd, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een team ben je niet, dat wordt je!'?