Het beste uit jezelf halen

Wendy van Sante (26) en Guy Janssens (27) zijn trainee bij FrieslandCampina. Wendy omschrijft zichzelf als ondernemend, enthousiast en energiek. Guy als eerlijk, enthousiast en met een goede lading zelfspot. Samen zijn zij Team Captain tijdens de ROTCYP.

Strategie en fractie’s

Wendy_van_Sante_ROTCYP_Careerwise_FrieslandCampina_1Wendy: Binnen FrieslandCampina werk ik als Corporate Commercial Trainee op de Business Development afdeling van Boter IPS (Industrial Product Specialties). Onze Boter (b2b) afdeling levert verschillende melkvetfractie ’s aan klanten om de lekkerste chocolade, ijsjes en bakkerij producten te maken. Geen werkdag op onze afdeling is hetzelfde; een teammeeting over een strategie herijking, een brainstormsessie voor de naam van onze nieuwste melkvetfractie of een gesprek met de gastspreker van onze klantendag. Dynamiek, teamwork en scherpte dus.

Even tijd voor mezelf

Een marktanalyse maken, de financials bekijken, mijn presentatie voorbereiden over het optimaliseren van de negotiations training, een klanttevredenheids-vragenlijst opstellen om het onderzoeksbureau te brieven en een mail opstellen aan mijn bedrijfshockeyteam; of iemand mijn verloren zonnebril heeft gesignaleerd…

Of op pad

Met mijn collega’s naar een foodbeurs in Parijs, met de filmcrew naar de fabriek om opnames te maken voor onze nieuwe klantenfilm, naar een hutje op de hei voor training met mijn mede-trainees of voor een bezoekje aan het ontwerpbureau in Lemmer om het nieuwe design van onze posters te bespreken. Elke dag is anders, geen een is vergelijkbaar en het belangrijkste; elke dag geeft me energie! Ik ben trots op onze mooie merken, onze ambitie en de drive van onze mensen.

Team_FrieslandCampina_ROTCYP_Zeiluitje2
Tijdens ons dagje zeilen met het FrieslandCampina ROTCYP Team @ Loosdrecht

Guy_Janssens_ROTCYP_FrieslandCampinaGuy: Ik ben finance trainee en momenteel heb ik een functie binnen Commercial Controlling Cheese. Om half zeven ’s ochtends gaat mijn wekker. Ik kijk in mijn agenda op mijn telefoon en bepaal of ik nog even ga ‘snoozen’. In de trein probeer ik mijn Spaans te verbeteren.

De dag begint

Ik begin met data verzamelen, mails beantwoorden en inlezen voor die dag. Daarna maak ik een aantal analyses. Dit kunnen bijvoorbeeld prijsontwikkelingen, maandrapportages of marge analyses zijn. Na de lunch wil ik vaak even ontspannen en lees het nieuws. ’s Middags heb ik vaak meetings. Bijvoorbeeld over de opzet van het budgetproces. We lopen de timetable door, verdelen de taken en kijken waar de knooppunten zitten.

Team_FrieslandCampina_ROTCYP

Terug op mijn plek zie ik dat er een aantal vragen zijn over de analyses. Ik beantwoord ze en ga een volgende meeting in of maak een financiële analyse naar aanleiding van de laatste marktontwikkelingen. We bespreken de nieuwe informatie, scherpen de assumpties aan en beslissen welke vervolgstappen er genomen moeten worden. Voor ik naar huis ga kijk ik wat er morgen op de agenda staat en of ik daarvoor nog iets wil voorbereiden.

Het team

We hebben alle young professionals van FrieslandCampina opgeroepen zich in te schrijven en door middel van een loting hebben we de bemanning samengesteld. Het resultaat? 19 hot shots vanuit heel het land; van operations tot HR, van Beilen tot aan Rijkevoort!

Handig voor je netwerk en gezellig

Teambonding? Jazeker! Tijdens de voorbereiding komen we elke twee weken samen om een borrel te drinken en de ‘voortgang’ te bespreken. Leuk om collega’s met verschillende achtergronden, interesses en inzichten te ontmoeten.

Team_FrieslandCampina_ROTCYP_Zeiluitje

Onderdeel van de voorbereiding vormt een dagje zeilen in Loosdrecht, zodat ook de niet-zeilers er een beetje in kunnen komen. Zodat we sterktes en zwaktes kunnen vaststellen en nog beter op elkaar ingespeeld raken. Sowieso heeft ieder teamlid zijn eigen taak gedurende de voorbereidingen en tijdens de Rees; Verantwoordelijke voor de PR, de feestoutfit, de financiën, het regelen van de sprankelende zeiloutfit en alles wat er verder bij de Rees komt kijken.

Het beste uit jezelf en melk halen

‘Krachten bundelen’ is ons niet vreemd, als bedrijf met vele verschillende nationaliteiten, werkzaam over de hele wereld, en een grootse verscheidenheid aan mensen; van boeren, operators, marketeers en strategen tot HR deskundigen; allen met hetzelfde doel voor ogen: Het beste uit jezelf en melk halen!

Onze tactiek

Als Hollandse zuivelcoöperatie hebben we natuurlijk een eer hoog te houden met het zeilen op klassieke zeilschepen. Dit jaar varen we onder het motto “ut wor plakke of dweile”. Persoonlijk denken wij dat het plakken wordt, maar het kan ook dweilen zijn. Wat inhoudt dat we deze race zullen aanklampen om net voor de finish te versnellen. De vrijdag voor de Rees zijn we op bezoek geweest bij onze schipper, Hendrik, en het gaat helemaal goedkomen met ‘De Gallant’.

Tags: ROTCYP, Young Professional, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het beste uit jezelf halen'?