fbpx

Wat ik leerde van De Kleine Prins

de kleine prins

Welk boek ik ook lees, De Kleine Prins van Antoine de Saint-Exupery blijft steady in mijn top drie staan. Het is een klein, dun boekje uit 1946, dat ik voor het eerst moest lezen tijdens Frans op de middelbare school. Naast de leuke tekeningen, sprak ook het verhaal mij direct aan. Het van origine kinderboek staat bol van wijsheden voor volwassenen. Dat deze wijsheden nog steeds actueel zijn, bewijst het feit dat er onlangs zelfs een animatiefilm van het boek is gemaakt. Graag deel ik hier een van de wijsheden met jullie.

Een open en kinderlijke blik

Dit boekje heeft mij geholpen om met een open en kinderlijke blik naar zaken te kijken. Dat kan zo verfrissend werken. En dat gun ik iedereen! Hoe je dat doet? Lees hier het voorbeeld van De Kleine Prins:

De Kleine Prins

Leven volgens verwachtingen

In mijn werk zie ik veel Young Professionals die alleen maar doen wat er van ze verwacht wordt. Of die denken zoals ze denken dat ze moeten denken. Maar vaak weten ze hierdoor niet meer hoe ze zelf willen doen of denken. En dat vind ik echt doodzonde!

Echte vragen en echte reacties

Ik zou zeggen: zoek weer eens die kinderlijke en open blik. Dat zou de kleine prins ook doen. Flap er gewoon eens uit wat je denkt. Vraag wat je echt wil weten, in plaats van een correcte en sociaal verantwoorde vraag te stellen. Vertel eens een verhaal waarvan je twinkelingen in je ogen krijgt en dat je echt met iemand wilt delen. De reacties die je dan zult krijgen zijn namelijk ook echt. Wat een feest!

Nog meer wijsheden

Ben je benieuwd welke wijsheden de Kleine Prins nog meer voor je heeft? Ga je het boek lezen of de film bekijken?

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat ik leerde van De Kleine Prins'?