Nieuwkomer PON wint YP Race

TEAM_PON_Wint_ROTCYP

Na vijf dagen zeilen, netwerken, teamwerk en zeebenen kweken staan de ruim 600 young professionals van de #ROTCYP weer op vaste ondergrond. Team PON leidde het algemeen klassement op de Zephyr. Zij lieten vijfentwintig klassieke zeilschepen achter zich.

Een goed begin…

Bij de start woensdag zat het weer mee. Er werd koers gezet naar Ipswich, Engeland. Vanuit Ipswich zorgde het weer en lang wachten voor de sluis voor uitdagingen. De wind werd onverwacht ingeruild voor regen. Het wedstrijd rak moest worden ingekort en de motoren gingen aan. Bij aankomst in IJmuiden (vierentwintig uur later) zat er tussen het eerste en het laatste schip wel acht uur tijdsverschil.

De strijd

Weinig wind betekent gelukkig weinig zeeziekte, maar helaas ook weinig wedstrijden. Dit jaar waren er maar twee rakken, waarvan het eerste gewonnen werd door de Koninklijke Nederlandse Marine. Uiteindelijk pakte Team PON de felbegeerde Cup.

Team_PON_viert_Overwinning
Team PON viert de overwinning samen met de schipper van de Zephyr

Voor teamcaptain Maarten Janssen, was deelname één groot feest: “Het voelt alsof ik mijn studententijd herbeleef. Ik heb zo ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen, te beginnen met mijn eigen teamgenoten. Zonder de fantastische bemanning van de Zephyr hadden we het nooit gered.” De vraag of het team volgend jaar weer meedoet blijkt lastiger te beantwoorden. “Misschien kunnen we beter stoppen op ons hoogtepunt” zegt Maarten lachend.

Bier op?

Ondanks dat de weersomstandigheden wat tegenzaten kijkt voorzitter Willem van Veldhuyzen terug op een zeer geslaagde editie van de Rees. “Het enige echte probleem wat we hebben gehad was dat het bier in heel Ipswich op leek te zijn… voor vijf minuten. Een nieuwe voorraadkelder ging open speciaal voor ons. Het was voor sommigen even schrikken maar we hadden alles onder controle.“

Heerema pakt de sprint en het publiek

De Media Award ging dit jaar naar team Heerema. De prijs van duizend Euro bedoelt voor restauratie van het klassieke zeilschip van het winnende team, werd door het team zelf nog eens verdubbeld voor hun Gulden Leeuw. Volgens Ilse Rodewijk van het PR-team binnen Heerema was de kracht achter al het mediageweld haar teamgenoot Arnoud. Dagelijks zette hij updates, foto’s en filmpjes op het Twitter- en Facebookprofiel. Een lastige opgave midden op zee, waar de mobiele telefoons weinig tot geen bereik hadden. Voor team Heerema bleef het niet bij een prijs, want het team wist ook nog eens de Sprintprijs te bemachtigen.

Team_Heerema_Wint
Zelfs het winnen van de award wordt vastgelegd door Team Heerema.

In het water gevallen

De Media Award winnaar van vorig jaar, Delta Lloyd, ging ook dit jaar goed van start. Vanuit de kajuit van hun Wylde Swan verscheen de populaire digitale krant “Daily Mooring“. Ook vielen zij al tijdens de showstart in Rotterdam op met hun ballonnen-actie. Aan elke ballon hing een QR-code waaraan een winactie gekoppeld was. Gezien de aflandige wind leverde deze actie echter geen winnaars op.

ROTCYP_vaart_Amsterdam_binnen
De vloot met young professionals vaart Amsterdam binnen

Dicht bij elkaar staan

Team Clifford Chance wist haar titel als ‘best geklede team’ tijdens het themafeest te prolongeren. Teamcaptain Pier Posthuma de Boer geeft na twee jaar overwinning inkijk in de winnende tactiek van het advocatenteam: “Trek precies hetzelfde aan en ga dicht bij elkaar staan, zo val je het meeste op”.

Lees alle verslagen van Race of the Classics for Young Professionals 2012. Fotoverslagen zijn beschikbaar in onze Facebook Albums.

Tags: ROTCYP, , Starters, Traineeship, Wedstrijd
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Nieuwkomer PON wint YP Race'?