Opladen tijdens je vakantie: zo doe je dat

Opladen tijdens je vakantie

Het is juli, zomer en tijd voor vakantie. Als je op vakantie gaat tenminste. Maar ook al ga je niet weg, dan nog is het heel belangrijk om op te laden. In dit artikel legt coach Yvonne Dam hoe je dat het beste doet!

Leg de lat lager

Of je nu thuis blijft, of niet, realiseer je dat het allemaal wat minder mag. Dat je de lat lager mag leggen. Je hoeft niet van alles. Dat is nu juist het voordeel van vakantie. Als je niet weg gaat, is dat soms wat lastiger, want dan zijn er al die (onafgemaakte) klussen die op je wachten, en die je om he heen ziet. Tenzij je bewust vakantie neemt om aan die klussen te werken, raad ik je aan om ze volledig te negeren tot na je vakantie. Ze soms letterlijk opbergen of opruimen, kan daarbij helpen.

Neem en maak tijd om dingen te doen die je leuk vindt

Nu je vakantie hebt, is het tijd om die dingen te doen die je leuk vindt en waar je anders niet aan toe komt. Je kunt dit van te voren al inplannen maar wat ik persoonlijk heerlijk vind om te doen, is ’s morgens bedenken, waar heb ik nu zin in? En dat vervolgens te gaan doen. We moeten al genoeg in ons dagelijkse leven en in de vakantie alles mogen is een verademing. Daarom kan het lekker zijn om zonder planning te leven en zonder dingen “te moeten”.

Beweeg en geniet van buiten zijn

Van bewegen, krijg je energie en word je vaak creatiever. Onderzoek toont aan dat buiten in de natuur zijn, mensen gelukkiger maakt. Ik merk het zelf dagelijks. We hebben sinds enige tijd een hond. Iedere dag kom ik hierdoor in de natuur en dat is echt heerlijk. Ik geniet er meer van dan ik vooraf had bedacht. Bewegen, en dat hoeft dus niet perse sporten te zijn, werkt ook goed. Vooral in de buitenlucht. Probeer het eens, en kijk hoe veel beter jij je hierdoor voelt.

Doe inspiratie op en inspireer jezelf

Ken je dat gevoel dat je terug komt van vakantie, helemaal opgeladen en zo geïnspireerd? Inspiratie op doen, kan op verschillende manieren. Soms is het niets doen, waardoor er nieuwe ideeën naar boven komen. Je brein is ‘doelloos’ en gaat daardoor creatief worden.

Ook bewegen kan helpen om geïnspireerd te raken. Net zoals lezen, jezelf verliezen in een goed boek of ergens anders heen te gaan. Een nieuwe omgeving, geeft bijna altijd nieuwe inzichten.

Houd de regie tijdens vakantie

Om een goed gevoel te houden ook tijdens de vakantie is het belangrijk dat jij in controle blijft. Dus pak je regie. Word je helemaal gek als je niet weet wat er op de zaak gebeurt? Check dan 1x per dag je mail. Zorg ervoor dat je duidelijk afspreekt met je familie wat je doet, en hou je daaraan. Beter 1x per dag 30 minuten mail checken en daarna rust hebben dan niets doen maar geïrriteerd raken omdat je niet weet wat er speelt.

Wat heb jij nodig om je goed te voelen in je vakantie? Bepaal dat en zorg dat je dat doet.

Plan niet te veel

Deze tip bepaalt mijn vakantie. Niet te veel plannen of doen. Ik hou van dingen zien en ergens heen gaan, maar als alles vast ligt, vind ik het minder grappig. Ik ken genoeg mensen voor wie dit anders is, die willen graag plannen om zo rustig te blijven.

Of je nu van te voren plant of niet, zorg er hoe dan ook voor dat je niet teveel inplant op een dag. Neem ook voldoende rust, en wissel actieve dagen af met relax dagen. Beste manier om volledig op te laden.

Zet jezelf eens lekker ‘uit’

Niet voor niets zijn er vakantieoorden zonder ‘wifi’. Zodat je even geen prikkels hebt en niet verbonden blijft met alles en iedereen. Een soort op een onbewoond eiland idee. Vind jij het een vreselijk idee om volledig zonder wifi of 4G te zijn? Begin dan klein, zet je wifi uit voor een paar uur. Als dat lekker is, kun je het verder uitbreiden. Of ga op een social media detox en zorg dat je zo heerlijk kunt opladen zonder met anderen bezig te zijn. Als je bewuster met je tijd om gaat en meer doet waar jij blij van wordt, dan voel jij je lekkerder. Je laadt op en je zult zeker van je vakantie genieten, uit of thuis.

Tags:
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Opladen tijdens je vakantie: zo doe je dat'?