Zo ben je origineel voor weinig geld

origineel

Heb je de komende tijd wat minder te besteden? Misschien heb je geen baan, spaar je voor een luxe zomervakantie of heb je gewoon besloten om wat zuiniger te zijn. Af en toe zul je toch nieuwe spullen nodig hebben, maar je wilt niet de zóveelste zijn in dat H&M-shirt of met de Billy van Ikea. Met deze 6 tips ben je origineel zonder veel flappen uit te geven:

1. Koop tweedehands

Ze springen uit de grond: vintagewinkels. Tweedehands heeft al lang niet meer het imago van muffe jassen in een stoffige kringloop. Omdat millennials duurzaamheid steeds belangrijker vinden is kleding en spullen hergebruiken helemaal hip. Speciale websites en Facebookgroepen voor de verkoop van tweedehands spullen zoals Vintage Marketplace zijn razend populair.

2. Sla in bij de groothandel

Je kunt al je spullen inslaan bij dezelfde goedkope winkels waar iedereen komt – de Action of de Ikea – maar je kunt ook eens kijken bij de groothandel. Het nadeel is daarbij wel dat je alleen als ondernemer naar binnen mag (maar niemand houdt je tegen om een toegangspasje te lenen). Gelukkig zijn er ook veel online groothandels. Daar vind je bijvoorbeeld goedkope meubels, kleding of horeca servies dat je net zo goed thuis kunt gebruiken. Dan ben je zeker origineel!

3. Leen en huur

Een net pak of een bruidsjurk huren kan al jaren. Maar wist je dat je ook je hele garderobe kunt huren voor een vast bedrag per maand? Dit kan bijvoorbeeld bij Lena in Amsterdam. Je kunt het ook kleinschaliger aanpakken en voor een sollicitatie of een feestje even bij een vriend of vriendin in de kast kijken voordat je naar de winkel gaat. Weet je zo snel even niet bij wie je terecht kunt om iets te lenen? Check Peerby dan eens; daar kun je online een oproepje doen.

4. Scoor gratis

Weggooien kan altijd nog.  Daarom geven veel mensen hun oude spullen gratis weg. Kijk eens onder het kopje ‘gratis af te halen’ op Marktplaats of download de Freemi-app.

5. Ruil met elkaar

Van ruilen komt huilen. Tranen van geluk, in dit geval. Want ruilhandel is dé manier om leuke spullen te scoren zonder er geld aan uit te geven. Op tal van plekken in Nederland worden evenementen georganiseerd waar je bijvoorbeeld kleding kunt ruilen. Google maar eens op kledingruil + jouw stad. Behalve spullen kan je ook diensten met anderen ruilen. Barteren heet dat. Zo kan je een kookles ruilen voor een klusje in de tuin. Origineel toch? En als je nog steeds niet uitgeruild bent, wat dacht je dan van een goedkope vakantie in eigen land door met iemand van huis te ruilen?

6. Geef spullen een tweede kans

Gun de spullen die je al hebt een tweede ronde. Wees lekker creatief. Youtube staat vol tutorials over hoe je oude kleding of meubels kunt opknappen. Dan ben je sowieso origineel. Toch niet zo’n held in zelf dingen repareren? Bezoek dan een keer een Repair Café. De naam zegt het al: je kunt er een drankje drinken en samen met een expert je spullen repareren. Aanrader!


Dit artikel is tot stand gekomen met input van Horecasupply.nl 

Tags: , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zo ben je origineel voor weinig geld'?