Race of the Classics for Young Professionals van start

Vandaag vond voor de achtste keer de start van de Race of the Classics for Young Professionals plaats. Zo’n 700 jonge professionals van 24 verschillende bedrijven vertrokken vandaag voor de wedstrijd op klassieke zeilschepen vanuit de Veerhaven in Rotterdam.

Race of the Classics for Young Professionals - Matthijs Hamster
De teamcaptains worden gebriefd door de wedstrijdleiding aan boord van Tallship Thalassa

Hoge golven

De wedstrijdleiding maakte vanochtend bekend dat ‘de Rees’ dit jaar richting Den Helder gaat vanwege de harde westenwind die voorspeld is. LTZ1 Harry Dekker van de Koninklijke Marine: “De verwachte golven zullen 2 à 3 meter zijn. Als de wind donderdag nog verder aantrekt, kan dat dus nog hoger worden. Daarom wordt geadviseerd zo snel mogelijk naar Den Helder te varen.” Mocht de race voorspoedig verlopen dan zouden de schepen kunnen doorvaren naar Terschelling.

Zeeziek..?

De wedstrijd werd gisterenavond al goed ingeluid met een feest in de Rotterdamse Blender. Merel Vlasveld van KPMG: “Ik was vanochtend enigszins zeeziek. Er is namelijk best wel wat deining op de Maas. Alhoewel het misschien ook wel beetje een kater zou kunnen zijn van het feest van gisterenavond.”

Race of the Classics for Young Professionals - Matthijs Hamster
Team KPMG heeft een duidelijk doel: voor PWC eindigen

Ze is niet zo bang dat ze zeeziek zal worden op open zee. “Er wordt op de schepen stevig gedeald in reisziektepillen, dus het zal wel goed komen.” Ook haar collega Marlies ziet de wedstrijd zitten. “We gaan voor de winst. We hebben een gemotiveerde crew waarvan een deel al een keer is mee geweest.” Over de grootste concurrent van KPMG is Merel duidelijk: “We willen in ieder geval vóór PWC eindigen.”

Kapotte motor

Het team van Akzo Nobel begon al voor de start met wat stress aan de race. Sarah Roozendaal kwam tot de ontdekking dat het schip waarmee het bedrijf aan de race zou meedoen gisterenmiddag nog in Noord Duitsland lag. “De motor bleek stuk te zijn. Gelukkig heeft de wedstrijdleiding een ander schip kunnen regelen. Het schip is alleen een stuk kleiner dan die andere, dus nu zit een deel van onze crew bij de organisatie van de Race aan boord. Dat is wel heel erg jammer.”

Race of the Classics for Young Professionals - Matthijs Hamster
Waar het allemaal om te doen is

Haar collega Piter Brandenburg vult aan: “We zaten echt in de rats; daar sta je dan met 32 man. Dus we gaan nu extra goed ons best doen voor onze collega’s die niet mee kunnen doen aan de Race.” Ook Sarah ziet het weer positief in: “De pech ligt achter ons, dus het moet ons nu wel voor de wind gaan.”

Media Award

Net als vorig jaar is er dit jaar weer een extra prijs, de Media Award, voor het team dat on- en offline de meeste aandacht weet te trekken. Team Heerema scoorde vanochtend al aardig wat punten door met een vliegtuig met spandoek tijdens de start van de wedstrijd over de Maas te vliegen. Het winnende team ontvangt een donatie voor het klassieke zeilschip waar ze op meevaren.

Bekijk hier het fotoverslag.

Gastredactie verzorgd door: Breaking Boundaries

Tags: ROTCYP, Wedstrijd, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Race of the Classics for Young Professionals van start'?