fbpx

Race of the Classics: Mogen we al?

Woute_Bosschaart_Careerwise_ROTCYP Wouter Bosschaart (31) studeerde Internationale Organisatie en Internationale Betrekkingen (IBIO) in Groningen. Momenteel werkt hij bij Delta Lloyd als teamleider. Dit jaar doet hij voor de tweede keer mee aan de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP). Hij vertelt over zijn werk en zijn rol als Team Captain voor Team Delta Lloyd tijdens de ROTCYP.

Doen waar ik goed in ben

Studie afgerond. Wat ga ik doen? Waar ben ik goed in? Tijdens mijn studie ben ik actief geweest in de roeiwereld. Roeien, coachen, commissiewerk. In het managementtraineeship vind ik de samensmelting terug van de theoretische kennis uit mijn studie en de praktische vaardigheden die ik op de roeivereniging heb opgedaan. Met een frisse blik zoeken naar oplossingen, het smeden van een team en samen meer bereiken dan alleen.

Arthur_Op_Zee_nautische_maritieme_fotografie_ROTCYP_Delta_Lloyd_084

Mooi! Althans, zo leek het. Het zijn economisch moeilijke tijden, zeker binnen de financiële sector. De onbevangenheid van mijn medestudenten en mijzelf waarmee we roeiden, organiseerden en feestten is vervangen door een dagelijkse strijd om het beter te doen dan gisteren. Hier een doel bereiken is wel even wat anders dan in Groningen.

Nu de praktijk

Hoe werkt het dan? Ik stel mezelf als doel de taken die ik krijg te vertalen naar tussenstappen. Een cultuurverandering, IT-conversie of ieder ander willekeurig project rond je niet in een week af. Wil ik dit wel dan raak ik gefrustreerd of ik verlies degenen die dit met me willen doen. Het is iedere dag leuk en spannend om binnen deze kaders het maximale uit mijn collega’s en mijzelf te halen. In wezen is het net als sport: de randvoorwaarden scheppen om als team maximaal te kunnen presteren.

Woute_Bosschaart_en_Jurgens_Hanekom_Wylde_Swan_Careerwise_ROTCYP
Met onze kapitein Jurgens Hanekom van De Wylde Swan op het HISWA

De Race of the Classics for Young Professionals

Dat is wat ik als teamcaptain nu ook voor de ROTCYP aan het doen ben. De ROTCYP is meer dan op 8 oktober aan boord stappen om op 13 oktober weer van boord te gaan. In de aanloop heb ik samen met mijn drie commissiegenoten de 36 deelnemers onderverdeeld in commissies. Iedereen actief voor de start. En dus ook actief betrokken! Onze eigen kickoffborrel van Delta Lloyd was een groot succes. Voor alles hebben we een groep enthousiaste deelnemers: Sponsoring, kleding, stunts, bootvermaak, feest, social media, foto, video en bootaankleding. Zo leren we elkaar vooraf ook goed kennen. Gisteren met onze kapitein Jurgens Hanekom van De Wylde Swan op het HISWA terrein de details doorgenomen. Nu de ROTCYP zelf nog, op naar Engeland! Mogen we al?


Zoals ik vorig jaar zei tijdens deze opnamen: “bij Delta Lloyd is zeilen je tweede natuur”

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Race of the Classics: Mogen we al?'?