#ROTCYP – AkzoNobel wint Young Professional Race

Het is drie ’s uur ’s middags: de achtste editie van Race of the Classics for Young Professionals (#ROTCYP) zit er op. Langzaam maar zeker druppelen de schepen de haven binnen. Het weer zit vandaag niet mee: regen, regen en nog eens regen. Er waren deze race vierentwintig teams, bestaande uit ruim zeshonderd young professionals. Na alles opgeruimd en ingepakt te hebben, haasten ze zich bepakt en bezakt door de stromende regen naar café Fifteen. Daar zal de uitreiking van de wedstrijd om zes uur plaatsvinden.

Tijdens de Race of the Classics for Young Professionals varen ruim 600 young professionals een week op 25 zeilschepen naar Engeland - Bekijk verslagen en meer foto's van 'de Rees' op www.careerwise.nl/tag/rotcyp

Een totaal andere editie van de Rees

Het weer zat niet mee tijdens deze editie van ‘de Rees’, er was of te veel, of te weinig wind. Er is weinig gevaren. In plaats daarvan hebben de teams een aantal dagen in de veilige haven van Den Helder doorgebracht, en dus werden er naast het themafeest van donderdag, vrijdag opnieuw activiteiten georganiseerd. “Ik ben met Fleur Den Helder ingegaan. Uiteindelijk kon iedereen kosteloos naar verschillende musea, zoals het Marinemuseum en het Reddingsmuseum,” vertelt Bram, van de organisatie. Vrijdag trekt iedereen uiteindelijk naar café Odeklonje. “Een ontzettende platte naam, maar wel een enorm leuke avond. We hebben een pubquiz georganiseerd. Het liep heel prettig uit de hand, in die zin dat iedereen in een uitbundige party mood was. Geweldig.”

ROTCYP_Team_FrieslandCampina_Themafeest_2013

Formatievaren als alternatief

Op zaterdag hield het stormachtige weer even op en leek het zelfs mooi weer te worden. Toch bleek ook dat geen ideaal zeilweer: “Er was he-le-maal geen wind, dus we konden niet zeilen. Daarom hebben we in formaties gevaren,” legt Femke van de organisatie uit. Vrijdagavond moest dat nog snel bedacht worden. “Samen met de marine hebben we vier formaties uitgedacht, die de marine zaterdag heeft geleid,” vertelt Claire, wedstrijdleider van Race of the Classics.

Tijdens de Race of the Classics for Young Professionals varen ruim 600 young professionals een week op 25 zeilschepen naar Engeland - Bekijk verslagen en meer foto's van 'de Rees' op www.careerwise.nl/tag/rotcyp

Ook hierbij werd nog een ludieke actie bedacht door de organisatie: welk team kan een helikopter regelen zodat er een aantal mooie luchtfoto’s gemaakt kunnen worden? Uiteindelijk lukt het Damen om de heuse helikopter te regelen. “We hebben al onze contacten benaderd” vertelt Maaike, teamlid van Damen, opgewekt. “We hadden geluk dat deze heli net aan de grond stond en even niets te doen had. Zo was het toch mogelijk om een aantal prachtige luchtfoto’s te schieten. Toen de heli terugging, vloog ie nog even extra laag over. Hij maakte er echt een showtje van.”

Als een man achter de redding

De barre weersomstandigheden zorgden voor een extreme beproeving. Voor het eerst in de vijfentwintigjarige geschiedenis van de Rees ging er iemand overboord. Schrikken, maar gelukkig liep het allemaal goed af. “Het is natuurlijk heel heftig was er is gebeurd” vertelt Claire, voorzitter van de wedstrijdleiding. “Maar gezien de omstandigheden hebben we heel goed gehandeld. We vormden met alle schepen en reddingsdiensten één groot reddingsteam, en met succes.” Ook de deelnemende teams zijn het daar roerend mee eens “De schrik zat er goed in, maar het zorgt ook voor een geweldige teamspirit. Iedereen was enorm bezorgd en hielp elkaar” vertelt Sylvia van team Damen.

#ROTCYP – Media Award naar KPN

Dan is het tijd voor de uitreiking van de prijzen. Damen krijgt voor de inzet van de helicopter de anders onbenutte Sprintprijs uitgereikt. KPN wint, onder uitbundig gejuich, de Media Award: de award voor het team dat zowel on – als offline de meeste aandacht weet te trekken. Behalve dat het team ruim €11.000,- op wist te halen voor het goede doel ‘KPN Klasse Contact’, vroegen zij op originele manier aandacht voor een nieuw zeil voor hun schip: De Amazone, ontvingen zij Erben Wennemars en waren zeer actief op social media.

Het beste team

Ondanks dat er maar één rak en ongeveer dertig mijl is gevaren, is er ook een prijs voor het beste team. Die gaat dit jaar naar AkzoNobel. En dat terwijl hun schip op dinsdag nog vast lag in Hamburg. “We hebben uiteindelijk een kleinere boot kunnen regelen, maar lang niet iedereen kon mee. Slechts een derde van ons team zat op die boot,” vertelt Jeroen van het team AkzoNobel. Dat liep dus anders dan verwacht. Toch hebben ze gewonnen. Uitbundig juichend en springend ontvangt AkzoNobel de prijs. De Race of the Classics 2013 was ondanks de tegenslagen een saamhorig en fantastisch succes.

Tijdens de Race of the Classics for Young Professionals varen ruim 600 young professionals een week op 25 zeilschepen naar Engeland - Bekijk verslagen en meer foto's van 'de Rees' op www.careerwise.nl/tag/rotcyp

Verslag: Linda Roos – Alle foto’s vind je in deze Facebook albums

Meer… #ROTCYP 2013 video’s

Niet alleen KPN maakte een video: Bekijk de #ROTCYP 2013

Tags: ROTCYP, , Traineeship, Werkplezier, Young Professional, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '#ROTCYP – AkzoNobel wint Young Professional Race'?