Werkplek vd Week: Twitter

twitter

In de rubriek Werkplek vd Week nemen we een kijkje bij bijzondere werkplekken in Nederland. Deze week een internationale excursie: Twitter! Voor sommigen de grootste tijdsverspilling ooit. Maar voor miljoenen een essentiële bron van informatie, inspiratie en contacten – zelfs een plek waar revoluties ontkiemen.

En Twitter is ook gewoon een Amerikaans bedrijf waar mensen werken. In 2006 zag de eerste Tweet het licht; eind 2009 verhuisde het kantoor met 100 mensen naar een nieuw pand in San Francisco. Medewerkers mochten hun nieuwe werkplek zelf opleuken en deden dat natuurlijk grotendeels door vogels op de muur te plakken. Verder eten ze hier gratis hun biologische lunch en staat er een DJ-installatie voor feestjes.

twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office
twitter-office

Het kantoor bestaat uit grote werk- en brainstorm-ruimtes en heeft een scala aan comfortabele banken. Maar de inmiddels ruim 400 mensen zijn alweer op zoek naar een andere plek, want deze is te klein geworden.

En hoewel je niet meer om Twitter heen kan, denken sommigen nog steeds dat je naar een kantoor moet om je aan te melden. Zo kwam Russische president Dmitry Medvedev persoonlijk langs om zijn profiel aan te maken.

Klik hier voor meer foto’s – en een video van een rappende Kanye West in het Twitter-kantoor.

Foto’s: takuma104, keepinspiringme, Nan Palmero, edans en magerleagues, onder een Creative Commons licentie.

Tags: ICT
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Werkplek vd Week: Twitter'?