fbpx

Team IBM wint Race of the Classics voor Young Professionals 2018 #ROTCYP

Race of the Classics 2018

Een verrassende winnaar dit jaar bij de Race of the Classics 2018 voor Young Professionals. Nadat team Philips er vorig jaar voor de tweede keer op rij met de winst vandoor ging, gaat er dit jaar een ander met de bokaal vandoor. Team IBM wint met hun prachtige schip Lady of Avenel; een knappe prestatie aangezien ze na het eerste rak nog onderaan het klassement bungelden.

Als hecht team in de touwen

De Race of the Classics voor Young Professionals wordt ieder jaar door ruim vijfhonderd jonge talenten gevaren aan boord van 21 klassieke zeilschepen in allerlei soorten en maten. Het evenement draagt bij aan het behoud van ons varend erfgoed. De vloot vertrekt vanuit Rotterdam en steekt over naar Ipswich in Engeland. Bij slecht weer kan de vloot uitwijken naar Den Helder, Terschelling, Vlissingen, Scheveningen of Brugge en uiteindelijk finisht de vloot via IJmuiden op het IJ in Amsterdam. De enorme zeilschepen staan onder de bezielende leiding van ervaren schippers en de bemanningsleden. Zo kan iedereen, ook zonder zeilervaring, ervaren hoe het er op een zeilschip op de Noordzee aan toe gaat. Samen in de touwen hangen en werken voor de winst maakt van een groepje collega’s een hecht team.

Lekker weertje, goede wind en dus op naar…

De weersvooruitzichten zijn dit jaar ideaal en dus gaat de race voor de derde keer sinds de start van het Young Professional evenement naar Engeland. Dat is wel eens anders geweest in oktober. De teams krijgen nog wat belangrijke veiligheidsinstructies en maken zich klaar voor de oversteek. Hoewel het net zomer lijkt, kan het op zee flink spoken en daarom worden ook de kotszakjes niet vergeten. Het eerste rak begint met het startschot vanaf de Zn. MS. Urania en betekent zoals altijd een nachtje doorhalen. Na een spannende eerste etappe staat team ABN AMRO aan kop, op de voet gevolgd door de Urania met team Defensie.

Tikkie, jij scant ‘em!

De Exposure Award gaat dit jaar naar team ABN AMRO. Behalve eeuwige roem winnen ze hiermee een gegarandeerde deelname aan editie 2019. Doorslaggevend voor de winst zijn hun uitmuntende promotie van het evenement. Team ABN was actief op social media, borrels en hun mascotte E.T. bracht een bezoekjes aan de andere teams. Ze laten niet alleen zien hoe mooi het zeilen is op een klassiek schip, ze gebruiken hun deelname ook om geld in te zamelen voor The Plastic Foundation.

Race of the Classics team ABN AMRO

Piano Man op de kade van Ipswich

Team Philips en Heineken organiseren, hoe kan het ook anders, een schittermagische kadeborrel in Ipswich. Voor voorzitter Ghislaine Botden is dit een van de hoogtepunten vanwege de spontane kring die ontstond bij het nummer Piano Man. Zeilers en toeschouwers voelen zich voor even met elkaar verbonden terwijl ze samen arm in arm Billy Joel meezingen. Na een gezellige middag is het ’s nachts weer tijd om door de sluis te gaan richting zee, waar bij zonsopgang de laatste race richting IJmuiden start. Rond acht uur komen de eerste schepen over de eindstreep. Daar zorgt Dries Roelvink, dit keer zonder knalgele zwembroek, voor een groot feest.

Een trage start maar een knallend einde van Race of the Classics 2018

Hoewel team IBM na het tweede rak nog tot de middenmoot van het klassement behoorde maken ze dat op de laatste racedag helemaal goed. Anders dan normaal mogen de teams voor dit rak zelf bepalen wanneer ze uitvaren vanwege de weersomstandigheden die uiteindelijk toch iets minder zonnig waren dan verwacht. Team IBM besluit ’s nachts te starten omdat hun boot Lady of Avenel, een dame op leeftijd, het normaliter wat rustig aan doet. Die keuze levert ze uiteindelijk de winst van Race of the Classics 2018 op, want de Lady kreeg, in tegenstelling tot de rest van de vloot, de wind flink in haar rug. Wat leren wij daarvan? Dat je vooral je eigen koers moet varen en dat niets onmogelijk is.


Meer zeilen met Young Professionals

Careerwise organiseert elk voorjaar een Persoonlijk Leiderschap Zeilreis voor Young Professionals naar Griekenland.Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat is nu relevant voor jouw toekomst? Waardoor laat jij jouw dagen sturen? Pak jij het roer wanneer dat voor jou nodig is? Lees meer…

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer...
Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Team IBM wint Race of the Classics voor Young Professionals 2018 #ROTCYP'?