Zo creëer je een ideale werkplek: 7 tips

careerwise Zo creëer je een ideale werkplek- 7 tips

De ideale werkplek. Hoe ziet die eruit? Dat ligt er maar net aan wat je doet op je werkplek. Toch is er een aantal dingen die elke ruimte tot een georganiseerde en prettige werkomgeving maken. Ik geef je een paar tips om de ideale werkplek te creëren.

1. Ruim alles op wat je niet dagelijks gebruikt

Ben je toe aan minder afleiding en beter overzicht over je werk? Zorg er dan voor dat je alleen die dingen op je bureau legt die je écht nodig hebt. Dit zijn de dingen die je dagelijks gebruikt, zoals je waterflesje en je notitieblok. Alle overige papieren, pennen en rommel ruim je op in de kast of in opruimbakjes.

2. Creëer licht

Zorg ervoor dat er genoeg daglicht is in de ruimte waar je aan het werk bent. Als je op een kantoor werkt dan is de kans groot dat je in de winter in het donker aankomt en vertrekt. Wat extra daglicht is dan geen overbodig luxe, want daar word je energiek van. Verplaats je werplek dichter naar het raam en maak een wandeling tijdens de lunchpauze voor wat echte lichtstralen op je huid.

3. Haal de natuur naar binnen

Net als daglicht zie je op kantoor weinig natuur. Dus dan zit er maar één ding op: je haalt de natuur naar binnen. Planten zuiveren de lucht en ze zorgen ook nog eens voor een goede luchtvochtigheid. Hou je er niet van om regelmatig rond te lopen met de gieter? Dan kan je altijd nog overstappen op kunstplanten, want planten staan ook gewoon gezellig natuurlijk.

4. Voeg een persoonlijke touch toe

Een opgeruimd bureau met een plant en voldoende daglicht, dus. Dat voelt misschien nog een beetje kaal. Je wil ook ergens inspiratie vandaan halen. Leg iets neer of hang iets op waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld een pennenbakje in jouw lievelingskleur, een geinige kalender of laat je gaafste foto op canvas afdrukken.

5. Maak je werkplek comfortabel

Misschien komt er een echte binnenhuisarchitect in je naar boven als je aan de slag gaat met je ideale werkplek. Maar onthoud wel dat je gemiddeld zo’n acht uur doorbrengt achter hetzelfde bureau, dus laat comfort boven stijl gaan. Zorg dat je ontspannen en rechtop kunt zitten. Die hippe houten stoelen staan misschien heel mooi, maar daar werk je een minder lekker op dan op een degelijke bureaustoel.

6. Werk flexibel

Ook op kantoor kan je zorgen voor wat beweging en afwisseling. Wissel bijvoorbeeld af met een zit- en stabureau. Hang whiteboards aan de muur waarop je kunt brainstormen en hang inspirerende kaartjes op. Wees daarnaast creatief met vergaderingen en telefoongesprekken. Die kunnen ook staand, of in een gezellig café-achtig hoekje met banken.

7. Plan tijd in om te organiseren

Het is niet het leukste werk, maar uiteindelijk maakt het je werkplek overzichtelijker. Plan aan het einde van de week wat tijd in om alle losse papieren, lijstjes en bestanden op je computer te organiseren. Zo begin je op maandag opgeruimd aan een nieuwe week. Hoe chill? Succes!


Dit artikel is gemaakt met input van myposter.nl.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zo creëer je een ideale werkplek: 7 tips'?