Sparen doe je zo: is je lening oversluiten zinvol? 3 tips om erachter te komen

lening oversluiten

Is jouw rekening aan het eind van de maand altijd leeg? Of zou een beetje meer geld welkom zijn? Stel jezelf dan nu de vraag: wil ik dit zo laten of wil ik er iets aan veranderen? Dat kan! Je bent namelijk niet de enige. Op Careerwise helpt Marlon millennials zoals jij met praktische tips over geld, inkomen, sparen en het opbouwen van je eigen vermogen.


Heb jij een aantal jaren geleden een lening of je hypotheek afgesloten? Dan kan het best eens zijn dat je inmiddels veel geld kunt besparen, maar daar moet je wel wat voor doen.

In de praktijk zie ik vaak dat millennials geen actie ondernemen als het gaat om je hypotheek of lening oversluiten. Ondertussen laat je wél geld liggen. Soms wel honderden of zelf duizenden euro’s per jaar. Is je lening oversluiten of je hypotheek oversluiten voor jou de moeite waard? Zo bepaal je het:

1. Reken uit wat je per uur verdient

Wanneer je geld gaat besparen op een lening doe je één keer een inspanning van misschien een aantal uren. Daarna heb je er maandelijks plezier van. Reken eens uit wat je per uur verdient? Wanneer je geld dat je kunt besparen laat liggen, dan kun je op deze manier uitrekenen hoeveel uur per maand je eigenlijk voor niets aan het werken bent. Tijd voor actie misschien?

2. Je hoeft er niets voor te laten

Als Vermogens- en Budgetcoach help ik mensen met het maken van financiële keuzes. Wat doe je wel en wat doe je niet met geld? Je lening oversluiten is eigenlijk de gemakkelijkste financiële keuze die er is. Een lening is vaak echt gewoon een lening. De voorwaarden kunnen verschillen, maar vaak zijn die verschillen soms minimaal. Je kunt dus vaak besparen zónder er iets anders voor te hoeven laten

3. Bedenk wat je kan met het geld dat je bespaart

Als je mij zegt dat ik € 1.000,- per jaar kan besparen, dan wordt ik daar misschien nog niet zo warm van. Maar geld gaat nooit over geld. Die € 1.000,- staat voor iets heel anders. Ik houd van reizen. Misschien laat ik onbewust de mogelijkheid schieten om dit jaar nog een paar dagen naar New York te gaan? Het oversluiten van mijn lening zou in één klap mijn tripje kunnen financieren. Wel heel jammer als ik dat voordeel zou laten liggen. Wat zou jij graag doen als je zoveel geld kunt besparen?

Aan de slag met je lening oversluiten

Of het verstandig is om je lening over te sluiten is maatwerk. Ik kan je dat niet vertellen in een blog, maar er zijn websites die dit gemakkelijk voor je uitrekenen en een vrijblijvende offerte voor je kunnen maken. Een betrouwbare partij herken je aan het logo Erkend Hypotheek Adviseur of Erkend Financieel Adviseur. Je weet dan dat je te maken hebt met iemand die conform de Wet Financieel Toezicht handelt. Veel plezier, en ik hoop dat je flink gaat besparen!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Oversluiten.nl.

Tags: De juiste keuze maken, Personal Finance
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sparen doe je zo: is je lening oversluiten zinvol? 3 tips om erachter te komen'?