Sparen doe je zo: 4 tips om je droomwoning niet mis te lopen

droomwoning - Je droomwoning 4 tips om deze niet mis te lopen - by Binyamin Mellish - home-real-estate-106399

Is jouw rekening aan het eind van de maand altijd leeg? Of zou een beetje meer geld welkom zijn? Stel jezelf dan nu de vraag: wil ik dit zo laten of wil ik er iets aan veranderen? Dat kan! Je bent namelijk niet de enige. Op Careerwise helpt Marlon millennials zoals jij met praktische tips over geld, inkomen, sparen en het opbouwen van je eigen vermogen.


Als je de woning van je dromen vindt, moet je snel handelen om kans te maken. Binnen een paar weken, soms zelfs dagen, is een huis alweer verkocht. Daarom is een goede voorbereiding voor het kopen van een woning belangrijker dan ooit. Waar moet je als young professional aan denken als je jouw droomwoning voorbij ziet komen? In deze blog geef ik je vier tips om je voor te bereiden op de aankoop van een woning.

De hoogte van je hypotheek berekenen

Wanneer je snel wilt reageren als je jouw droomwoning voorbij ziet komen, dan is het verstandig om nu alvast een goede indicatie te hebben van wat je maximaal kan lenen voor de aankoop van een woning. Bereken hier gemakkelijk je maximale hypotheek. Als je jouw maximale hypotheek weet, kan je ook wat gerichter op zoek gaan naar een droomwoning.

Maak een financieel overzicht

Zet alvast op een rij wat je inkomsten en uitgaven zouden zijn als je overgaat tot aankoop van de nieuwe woning. Denk ook aan uitgaven voor het verbouwen of onderhouden van de woning. Houd rekening met hogere energiekosten, gemeentelijke belasting of de kosten voor de inrichting van je woning. Vraag jezelf af: welk bedrag wil ik maximaal aan vaste lasten betalen per maand?

Raadpleeg een adviseur

Laat je goed adviseren door een financieel adviseur of financieel planner. Hij of zij kan je uitleggen welke hypotheekvorm het beste past bij je persoonlijke wensen. Daarnaast schetst hij of zij de gevolgen voor jouw financiële plaatje. Wat gebeurt er als de hypotheekrente in de toekomst weer gaat stijgen? Welk risico loop je als je droomwoning in waarde gaat dalen? Wat gebeurt er als je inkomen verandert? Of hoeveel mag je per jaar aflossen op je nieuwe hypotheek? Een financieel adviseur kan je veel tijd en uitzoekwerk uit handen nemen.

Zorg voor voldoende spaargeld

De rente is laag en dus lijkt sparen niet meer zo interessant. Maar zonder eigen geld is het in deze tijd bijna niet meer mogelijk om een woning te kopen; laat staan een droomwoning. Je hebt dus zeker wel wat spaargeld nodig, ook al brengt dit op de spaarrekening weinig op. Zorg daarom dat jouw spaarrekening gevuld is, als voorbereiding op de aankoop van je woning. Maak een spaarplan en ga ervoor.

In deze blog heb ik je als young professional vier tips gegeven om ervoor te zorgen dat je je droomwoning niet misloopt. Bereken je maximale hypotheek of maak een afspraak met een financieel adviseur bij jou in de buurt. Voor je het weet zit je relaxt op de bank in jouw eigen droomwoning!


Dit artikel is tot stand gekomen met input van NIBC direct.

Tags: De juiste keuze maken, Finance, Millennials generatie Y, Oriënteren, Young professionals
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sparen doe je zo: 4 tips om je droomwoning niet mis te lopen'?