3 tips om beter te focussen en jouw doel te halen

3 tips om beter te focussen en jouw doel te halen-pexels-bahaa-a-shawqi-583437

Stel je eens voor dat jouw doel moeiteloos haalt. Je bereikt je doel zelfs eerder dan je had gedacht, gewoon omdat het zo makkelijk ging. Hoe heerlijk is het als je iedere dag jouw to-do lijst afgewerkt krijgt, zonder moeite. Beter focussen helpt daarbij, daarom geef ik je hier drie tips om beter te focussen. Klap je laptop vanavond nog eerder dicht, en voel de opluchting!

Bereik wat je wilde bereiken!

Wanneer jij je beter kunt focussen, ben je eerder klaar met je werk en dan daarna: Nu lekker even niets, ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. Als jij echt bereikt hebt, wat je wilde bereiken kun je veel beter en fijner ontspannen. Misschien denk je nu ja duh, dat is logisch en ik weet dat ik dat moet doen. Het probleem is alleen dat het vaak toch niet lukt om echt te focussen. Ik zie te veel mensen om me heen die zeggen ja ik weet het. Maar ze doen het niet. Ik gun jou dat het wel lukt!

Start met focussen

Als je serieus bent in het behalen van je doelen, of in het genereren van meer vrije tijd voor jezelf, start dan vanaf nu met focussen. Even hard doorzetten werkt veel beter dan half door ploeteren, want dan heb je het vaak én niet af én geen vrije tijd meer.

1. Stel een realistisch doel

Of dit nu je dagelijkse to-do lijst is of je doel om de volgende stap in je carrière te maken: stel een realistisch doel. Met realistisch bedoel ik dat het in ieder geval fysiek mogelijk moet zijn en dat jij het jezelf ook moet zien doen. Dus een to-do lijst met werk voor 20 uur erop als dagelijks doel, is niet realistisch.

2. Bepaal je doel voor vandaag

Bepaal wat je vandaag gaat doen om je doel te bereiken. Begin met die taken. Dat betekent concreet: niet beginnen met je e-mail, niet beginnen met social media scrollen maar starten met het werken aan je doel. Dat geeft direct aan het begin van je dag veel meer positiviteit en voldoening!

3. Zeg nee

Zeg nee tegen al het andere, of zeg niet nu, ik werk eerst aan mijn doel. Als jij een doel hebt dat je heel graag wilt bereiken, waar je enthousiast over bent en waar je bij wijze van spreken ook ’s nachts nog aan zou willen werken om het maar te bereiken, dan is nee zeggen een stuk makkelijker. En is het dus niet nodig om er ’s nachts aan te werken!

Aan de slag: haal je doel!

Misschien denk jij ja maar zo makkelijk kan het toch niet zijn? Zo makkelijk is het wel degelijk. Leer hoe je het simpel kunt houden in mijn online training. Want wij maken het onszelf vaak moeilijk, we verzinnen van alles wat we tussendoor moeten doen. We laten onze dag bepalen door het oppoppen van e-mailnotificaties, social media likes en andere stoorzenders.

Life is what happens when you’re busy making other plans” ~ John Lennon

Niets menselijks is ons vreemd

En het leven heeft nu eenmaal de neiging om af en toe tussendoor te komen. Dat is normaal, en dat vraagt flexibiliteit. Flexibel zijn in de zin dat je mee veert met het leven, en daarna weer terug veert met het werken aan je doel. Een andere belangrijke tip om gefocust te blijven, is jezelf constant de volgende vraag te stellen: Brengt deze activiteit me direct dichter bij mijn doel? Vraag dit steeds voordat je aan iets nieuws begint. Alleen wanneer het antwoord ja is, begin je ook daadwerkelijk aan die activiteit. Anders laat je die liever nog even wachten, want jouw mooie doel komt eerst.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Persoonlijke effectiviteit
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '3 tips om beter te focussen en jouw doel te halen'?