Sparen doe je zo: rijker worden in 3 stappen 

rijker worden

Is jouw rekening aan het eind van de maand altijd leeg? Of zou een beetje meer geld welkom zijn? Stel jezelf dan nu de vraag: wil ik dit zo laten of wil ik er iets aan veranderen? Dat kan! Je bent namelijk niet de enige. Op Careerwise helpt Marlon millennials zoals jij met praktische tips over geld, inkomen, sparen en het opbouwen van je eigen vermogen.


Werk je hard om genoeg geld te verdienen? Van werken alleen word je niet rijk. Zeker als je geld nóg sneller lijkt op te gaan dat het binnenkomt. Hoe kun je rijker worden zonder dat je harder hoeft te gaan werken? In deze blog vertel ik je 3 manieren om rijker te worden. Vanaf nu blijft jouw rekening goed gevuld.

1. Bespaar op je vaste lasten

Kun jij besparen op je vaste lasten? Dit is verreweg de slimste manier om rijker te worden. Hoge vaste lasten zijn de nummer 1 veroorzaker van financiële stress. Eén besparing van een paar tientjes per maand op je vaste lasten werkt het hele jaar – en langer – door. Het heeft vaak meer impact dan een salarisverhoging. Houd je vaste lasten dus zo laag mogelijk . Heb jij het idee dat je te weinig tijd hebt om uit te zoeken of je ergens op kunt besparen? Je kan je vaste lasten sneller vergelijken dan je denkt. Dyme geeft je bijvoorbeeld een eenvoudig overzicht van al je lopende abonnementen.

2. Verzamel minder spullen

Heb jij een huis vol met spullen? Spullen kosten niet alleen geld wanneer je ze aanschaft. Je moet ze ook schoonmaken, repareren en ooit weer weggooien. Dat kost ook allemaal geld, maar vooral ook kostbare tijd. Tijd die je op een andere manier zinvoller kan gebruiken. Probeer eens een tijdje meer spullen weg te doen dan dat je aanschaft. Misschien kan je wat  verkopen via Marktplaats? Ontspullen draagt op verschillende manieren bij aan je doel om rijker te worden.

3. Verander je mindset

Je kunt rijk zijn en je toch arm voelen. De één zal zich rijk voelen met €1.000,- de ander voelt zich arm met €20.000,- op zijn rekening. Je mindset bepaalt mede of je jezelf beschouwt als een rijk persoon. Groot voordeel: je mindset kun je veranderen. Hoe is jouw money-mindset?

Deze vragen kunnen je helpen om daar antwoord op te krijgen:

  • Welk bedrag moet er op jouw rekening staan om je rijk te voelen?
  • Waarom voel je je rijk met dit bedrag op rekening?
  • Met wie vergelijk je jezelf en waarom?
  • Wat zou je kunnen ondernemen om het gewenste geldbedrag bij elkaar te krijgen?
  • Waar ben je op dit moment dankbaar voor?

Een positieve mindset helpt je om rijker te worden. Stop met denken in problemen en ga op zoek naar de mogelijkheden. Een gezonde financiële situatie begint in je hoofd.

In deze blog heb ik je 3 tips gegeven rijker te worden. Heb jij nog meer tips? Laat het me weten in een reactie!


Dit artikel is tot stand gekomen met input van Dyme.app.

Tags: De juiste keuze maken, Finance, Personal Finance, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sparen doe je zo: rijker worden in 3 stappen '?