Sparen doe je zo: vier simpele tips om te besparen op verzekeringen

Is jouw rekening aan het eind van de maand altijd leeg? Of zou een beetje meer geld welkom zijn? Stel jezelf dan nu de vraag: wil ik dit zo laten of wil ik er iets aan veranderen? Dat kan! Je bent namelijk niet de enige. Op Careerwise helpt Marlon millennials zoals jij met praktische tips over geld, inkomen, sparen en het opbouwen van je eigen vermogen.


Heb jij al goede voornemens voor het nieuwe jaar? Een voornemen dat ik veel voorbij hoor komen is: minder geld uitgeven. Zodat er eindelijk eens wat geld over is voor dat weekendje weg of die interessante cursus. Herkenbaar? Dan heb ik heb ik een tip voor je: kijk in december eens naar je verzekeringen voor het komende jaar.

Besparen op verzekeringen is vaak makkelijk

Op verzekeringen is vaak veel geld te besparen. En deze besparingen zijn vaak makkelijk gerealiseerd. Als je er nu even tijd in steekt heb je er misschien wel jaren profijt van. Op de volgende vier verzekeringen kan je nu geld besparen. Wie weet spaar je zo dat weekendje weg al bij elkaar.

Besparen op je zorgverzekering

December is dé tijd om te kijken of je iets wilt wijzigen aan je zorgverzekering. Is het interessant om over te stappen? Kan je ergens collectiviteitskorting krijgen? Dat kan vaak via een werkgever of organisatie waarvan je lid bent. Wil je liever bij je huidige zorgverzekeraar blijven? Ga dan eens na of je premie misschien omlaag kan. Bijvoorbeeld door een hoger eigen risico te accepteren of een lagere dekking te kiezen. Kijk wat je in het afgelopen jaar hebt uitgegeven aan zorg en maak opnieuw een zorgvuldige afweging welk pakket bij je past.

Besparen op schadeverzekeringen

Er zijn onwijs veel soorten schadeverzekeringen. Autoverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, annuleringsverzekering en zelfs een pleziervaartuigverzekering. Verzeker alleen wat je écht nodig hebt. Kijk of je geen verzekeringen dubbel hebt lopen of met dekking die elkaar overlapt.  Misschien kan je door meerdere verzekeringen af te sluiten bij één verzekeraar pakketkorting krijgen? Er zijn diverse vergelijkingssites waar je snel kunt checken of overstappen van verzekeraar voor jou interessant is.

Besparen op je autoverzekering

Ik noemde hem net al, de autoverzekering. Autorijden is niet goedkoop. Zelfs aan een tweedehands auto ben je al gauw zo’n € 200,- per maand kwijt. Kijk eens of je kunt besparen op je autoverzekering. Ik kwam bij HEMA een leuke actie tegen: hun autoverzekering heeft een scherpe premie en als je voor 31 januari 2019 een nieuwe allrisk autoverzekering afsluit dan krijg je ook nog een set van 4 gratis all season banden. Dan ben je ook meteen van je jaarlijkse kosten voor een bandenwissel verlost.

Besparen op overlijdensrisicoverzekering

Niet het gezelligste onderwerp om het nieuwe jaar mee in te gaan, maar wel een belangrijke: de overlijdensrisicoverzekering. Vanaf 21 december 2012 mogen verzekeraars geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen bij het vaststellen van de hoogte van de premie van een overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast is in 2013 het provisieverbod ingevoerd om de kosten van financieel advies transparanter te maken. Deze wijzigingen hebben onder andere invloed gehad op de premies van overlijdensrisicoverzekeringen en het zou dus zomaar kunnen zijn dat jouw overlijdensrisicoverzekering nog over te sluiten is naar een goedkoper alternatief. Even navragen bij je verzekeraar of tussenpersoon dus!

In deze blog heb ik je verteld hoe jij in 2019 geld kunt besparen op je verzekeringen. Heb jij nog ideeën om meer geld te besparen? Laat het ons weten!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA.

Tags: De juiste keuze maken, Personal Finance
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Sparen doe je zo: vier simpele tips om te besparen op verzekeringen'?