De kracht van enthousiasme

red-couch-project-set-8-13-by-daveaustria-com-on-flickr

“Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.” Deze quote van Loesje is helemaal waar. We leven maar door. We vliegen van de ene dag in de andere, staan niet stil bij wat we graag doen en bij wat we ‘als succes’ ervaren. Zonde toch?

Want als het nooit goed genoeg is, waar doe je het dan voor? Steeds moet er weer een nieuw doel gezet worden, een nieuwe mijlpaal worden bereikt en vaak blijft het goede gevoel uit. Een leeg leven.

Wat doe jij graag?

Deze vraag stel ik dagelijks aan anderen. Velen vinden dit ‘een lastige’. Ik merk dat als mensen doen wat ze graag doen, ze energie hebben en enthousiast zijn. En enthousiasme is het verschil tussen middelmatigheid en succes!

Wat is succes?

Een vraag die me de laatste tijd sterk bezighoudt. Ik merk dat het voor iedereen verschillend is. Wat mij betreft heeft het niet te maken met het aantal nullen op je bankrekening. Wel met de mate van voldoening over je leven. Over het leven van je potentieel. Over doen wat je graag doet. Over het gevoel hebben dat ‘je leven klopt’.

Misschien is dit wel een belangrijke voorwaarde om iets als een succes te ervaren: iets voelt pas als een succes als het echt iets voor je betekent. Als je iets doet of bereikt wat je nauw aan je hart ligt, dan is het gevoel van vervulling pas echt aanwezig.

De laatste tijd leer ik steeds meer om me op dagelijkse basis succesvol te voelen. Na iedere stap die ik neem, sta ik even stil en neem m´n petje af voor mezelf. Voor de lezing die ik gaf. Voor de eerste training die ik gaf bij een grote Brusselse bank. Voor die ene sportprestatie. Voor die openhartige, moeilijke woorden aan een dierbare. Telkens ik het gevoel heb dat mijn comfortzone 2 mm wordt opgerekt.

Het werkt

Het geeft een goed gevoel én het stimuleert om verder te gaan. En het is erg goed voor je zelfvertrouwen. De focus ligt nu op wat er goed gaat. De boeddhisten zeggen immers: ‘Alles wat aandacht krijgt, groeit’. Bovendien geeft het energie, word je er blij en enthousiast van! Hierdoor word je een magneet voor succes, want succes trekt succes aan en zo kom je in een positieve spiraal!

It is all about energy!

Wist je dat emoties een bepaalde energiefrequentie hebben? Dat boosheid, verdriet, frustratie en angst een lage frequentie hebben? En vreugde een hoge? Dat je dit kan vergelijken met een radiofrequentie en er bewust mee kan schakelen? Dus als je bewust dingen doet die je leuk vindt, je omringt met positieve mensen, je successen viert, kom je op die hogere frequentie, vandaar dat succes succes aantrekt! Enjoy the celebration!

En jij?

  • Wat zijn jouw successen? Kan je 5 succesverhalen bedenken uit je privé en/of professioneel leven? Zaken waar jij met een positief voldaan gevoel aan terugdenkt omwille van jouw bijdrage aan dat verhaal?
  • Wat is jouw volgende succesmoment?
  • Hoe ga je dit vieren?
  • Op welke radiofrequentie ben jij afgesteld?

Heb jij het gevoel dat je meer uit je leven kunt halen? Ben je niet tevreden met loopbaan zoals ze nu loopt? Misschien is het programma In 5 stappen weten wat ik wil iets voor je. Of wacht het echte succes je op na In 7 stappen bereiken wat ik wil.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: Ambitie en succes, Loopbaan, Talent en passie, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De kracht van enthousiasme'?