Mindfulness vermindert stress – een goede reden om er mee te beginnen

mindfulness vermindert stress

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen waardoor je brein optimaal kan functioneren. Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met mindfulness. Deze week: mindfulness vermindert stress. 

(On)gezonde spanning

Spanning is gezond. Het zorgt er voor dat je extra alert bent wanneer je moet presteren. Maar voortdurende spanning kan leiden tot stress. En wanneer deze stress chronisch wordt, kan dat resulteren in een burn-out. Wist je dat een op de tien werkende Nederlanders te maken krijgt met een burn-out?  Langdurige stress kan onder meer zorgen voor een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten, maagzweren, angst, slapeloosheid, chronische vermoeidheid, depressie, zwaarlijvigheid en versnelde veroudering.

Door mindfulness herken je signalen van je lichaam

Regelmatig mediteren en mindful (of: achtzaam) leven helpt je om opgehoopte spanning en stress los te laten, weer in contact te komen met jezelf en te luisteren naar de stress-signalen van je lichaam. Door te mediteren of door even stil te staan bij je gevoel verplaats je je aandacht uit je hoofd naar je lichaam. Je zal dan misschien merken dat je met bepaalde pijntjes of gevoelens rondloopt die je eerder nog niet had opgemerkt. Luister naar je lichaam. Wetenschappelijke studies hebben keer op keer laten zien dat mindfulness bijdraagt aan het verlagen van je stresshormonen.

Minder stress is een cadeau voor je lichaam en geest

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. De vermindering van stress is slechts een reden die mindfulness de moeite waard maakt om toe te passen in je leven.

Tags: Ambitie en succes, mindfulness, Werkplezier en werkstress
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mindfulness vermindert stress – een goede reden om er mee te beginnen'?