Slim omgaan met geld? Zo doen succesvolle millennials dat!

succesvolle millennials

Is jouw rekening aan het eind van de maand altijd leeg? Of zou een beetje meer geld welkom zijn? Stel jezelf dan nu de vraag: wil ik dit zo laten of wil ik er iets aan veranderen? Dat kan! Je bent namelijk niet de enige. Op Careerwise helpt Marlon millennials zoals jij met praktische tips over geld, inkomen, sparen en het opbouwen van je eigen vermogen.


Als je iets wilt doen aan die lege bankrekening, dan kun je wat leren van deze 10 dingen die rijke en succesvolle millennials nooit doen. Ik schrijf heel bewust over rijk én succesvol omdat succes volgens mij niet (alleen) te meten is in geld. Succes kan van alles betekenen, waaronder persoonlijke groei. En dat is wél onmisbaar voor het bereiken van financieel succes.

Geld verdienen helpt, maar met een hoog inkomen alleen ben je er nog niet! Begin eens met het vermijden van deze 10 valkuilen:

1. Denken dat een situatie niet kan veranderen

Rijke en succesvolle millennials zien kansen en mogelijkheden. Als ze vandaag blut zijn denken ze niet dat ze dat morgen en alle dagen daarna ook zullen zijn. Ze ondernemen actie en doen wat nodig is om de situatie te veranderen.

2. Blijven hangen in negativiteit

Iedereen krijgt in z’n leven te maken met tegenslag. De één helaas wat meer dan de ander. Toch hoor je vaak dat juist degenen met de ergste tegenslagen er vervolgens het sterkste uitkomen. Blijf dus niet hangen in negativiteit, maar accepteer tegenslagen en richt je op wat je er vervolgens van kunt leren.

3. Opgeven

Je hebt eigenlijk pas verloren als je opgeeft. Wanneer je besluit om nooit op te geven heb je dus ook nooit verloren. Daarmee kan het eigenlijk niet misgaan, hooguit anders dan je verwacht. Dit geldt ook voor geldzaken. Lukt het je niet op een bepaalde manier geld te verdienen, ga dan op zoek naar een andere mogelijkheid. Geef hoe dan ook niet op!

4. Financieel afhankelijk blijven

Een rijke en succesvolle millennial is niet afhankelijk van een partner of familie, maar zorgt ervoor dat hij of zij zelf de zaakjes op orde heeft. Als je zelf verstand hebt van financiële zaken dan zal je, als je ooit eens op jezelf wordt teruggeworpen, je rechten en je plichten kennen en ben je dus in staat om voor jezelf op te komen.

5. Onvoorbereid zijn op de toekomst

Succesvolle millennials zijn bezig met de toekomst. Ze weten waar ze heen gaan en maken een plan om daar te komen. Ze stellen doelen en kijken wat ervoor nodig is om ze te behalen. Als je je toekomst zorgvuldig plant op financieel gebied, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

6. Al je geld uitgeven

Je blijft rijk als je niet al je geld uitgeeft. Hoe logisch kan het zijn? Als succesvolle millennial hou je rekening met het feit dat je ook ooit gaat stoppen met werken, of dat je het rustiger aan gaat doen, en dat je dan ook geld nodig hebt om van te leven. Door te sparen en vermogen op te bouwen stel je je financiële toekomst zeker.

7. Alleen gaan voor zekerheid

Hoewel je als rijke en succesvolle millennial zorgvuldig omgaat met geld, weet je ook dat je bepaalde afgewogen risico’s moet nemen om verder te komen in het leven. Je zult moeten investeren of misschien zelfs geld gaan lenen. Kortom nieuwe gebieden verkennen. Dat is soms spannend, maar onthou: zonder risico word je niet rijk.

8. Onzorgvuldig omgaan met vermogen

Een millennial met geld op de bank weet dit: je moet nadenken over wat je doet met je vermogen. De meesten van ons komen óf tijd óf geld tekort.  Als geld voor je gaat werken hou je uiteindelijk meer geld én meer tijd over.

9. Kortetermijndenken

Er zijn altijd uitzonderingen, maar de meeste van ons worden niet van de ene op de andere dag rijk en succesvol. Succes vraagt een langetermijnvisie. Je moet vooruit kijken en het grote plaatje in beeld houden. De aanhouder wint en elk klein stapje brengt je dichter bij je doel.

10. Alles zelf uitzoeken

Succesvolle millennials weten hoe ze de juiste mensen om zich heen verzamelen. Ze weten dat ze onmogelijk alles zelf kunnen en schakelen daarom experts in om ze te helpen. De hulp inschakelen van iemand die meer weet dan jij is geen zwakte, hulp en kennis om je heen maakt je juist sterker.

Wat kan jij leren van succesvolle millennials?

Stel dat jij vanaf nu de bovenstaande valkuilen vermijdt, gaat het jou dan lukken om je vermogen te laten groeien? Welke punten zou jij meteen kunnen aanpakken? Ik ben benieuwd!


Dit artikel is tot stand gekomen door input van Direct-geld.com

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Personal Finance, Persoonlijke effectiviteit
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Slim omgaan met geld? Zo doen succesvolle millennials dat!'?