ROTCYP: de dood of de gladiolen

rotcyp-1

Afgelopen weekend vond alweer de 5e editie van de Race of the Classics for Young Professionals plaats. Wat ooit door twee studenten als een ‘kleine’ zeilwedstrijd van Amsterdam naar Ramsgate werd bedacht, is inmiddels uitgegroeid tot een groots zeilevenement met 650 young professionals van 23 bedrijven. Careerwise blikt terug op een stormachtige race…

We wisten dat het heftig zou zijn

Op 21 oktober luidt het startschot voor de ROTCYP. In plaats van een spectaculaire uittocht van 23 klassieke zeilschepen, gebeurt er helemaal… niets. ‘We wisten dat het heftig zou zijn op zee, daarom besloten we dat in ieder geval het organisatieschip een stukje de Noordzee op zou gaan om in te schatten of de volledige vloot naar buiten kon zeilen. Eenmaal op zee bleek het inderdaad te ruig en werd besloten weer terug te keren,’ aldus de organisatie van de race. De Young Professionals moesten dus nog even geduld hebben.

rotcyp-philips-1

Philips op de Loth Lorien (de stemming zit er nog / weer in!)

Bij Hoek van Holland ging het mis

Uiteindelijk trotseren de teams ORMIT, Philips, KPN, ABN AMRO en Vopak het slechte weer en zetten koers richting Den Helder. Alleen Vopak redt het niet. ‘We zijn vanmorgen gestart met de anderen, maar bij Hoek van Holland ging het mis. Onze boot kon het slechte weer en de heftige windvlagen niet aan,’ aldus Charlotte Kooyman, voor wie het de eerste Race of the Classics is. Ook het doorzettingsvermogen van ASML is de tweede dag van de race bewonderingswaardig. Met de kleinste boot en windkracht 7 besluit het team toch uit te varen en komt later die dag heelhuids in Den Helder aan.

rotcyp-kpn-1

Het team van KPN op de Abel Tasman

Teambuilding op zee

Wat is zo bijzonder aan de ROTCYP? Charlotte Kooyman werd door een collega gevraagd om mee te varen met de race. ‘We zijn met een internationale groep en mensen van verschillende disciplines. Dat is dan ook het bijzondere aan de ROTCYP. Ik ontmoet collega’s uit België, Zweden en Engeland die ik anders niet zo snel had leren kennen.’ Het alternatieve programma was voor Vopak dan ook snel bedacht: teambuilding! Hoogtepunt? ‘De hoge golven en contacten die ik hier heb opgedaan.’

rotcyp-vopak-1

Het team van Vopak op de Luciana

In een halve dag een feest voor 550 mensen organiseren

Voor de organisatie van de ROTCYP hebben de onverwachte weersomstandigheden ook wat teweeg gebracht. ‘We hadden uitwijkhaven in elke denkbare windrichting, maar dat we in Lelystad zouden verzeilen hadden we nooit voorzien. De havenmeester stelde zijn netwerk ter beschikking voor het vinden van een geschikte feestlocatie. Zo hebben we in een halve dag een feest voor 550 mensen, inclusief band en vervoer geregeld! Dat bewijst maar eens dat je bij een zeilevenement niet alles van tevoren kan voorzien, maar dat maakt het als organisatielid van de Race of the Classics for Young Professionals zo ontzettend uitdagend en dynamisch,’ aldus Wouter Klever.

rotcyp-2

Was jij erbij afgelopen weekend? Kijk dan hier voor foto’s van het event.

Tags: ROTCYP
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'ROTCYP: de dood of de gladiolen'?