Zo regel je belangrijke zaken goed. Een zorg minder!

Regel je belangrijke zaken goed - contracten - juridische documenten - officiële brief - by Pixabay

Het gebeurt gelukkig niet elke dag dat je gaat samenwonen, ruzie hebt met je huisbaas, overlast hebt van je buren of simpelweg een andere laptop bezorgd krijgt dan die je online besteld hebt. Gedoe! En voor je het weet verpesten dit soort regeldingen veel te lang je goede humeur of trek je onnodig aan het kortste eind. Zonde. Regel je belangrijke zaken goed, dan sta je sterker. Maar hoe pak je dat slim aan?

Het wordt steeds makkelijker

Je kunt natuurlijk prima je camper uitlenen, gaan samenwonen of een hoge borg aan je nog onbekende huisbaas overhandigen zonder dat goed vast te leggen. Beter is het als je de afspraken eenduidig op papier weet te krijgen. En dat noem je al gauw een contract. Maar hoe kom je aan een sterk juridisch document of aan een brief met duidelijke taal zodat zodat je die vergoeding voor jouw vertraagde vlucht ook daadwerkelijk krijgt?

Google is je beste vriend… of niet?

Waarschijnlijk denk je nu: googlen. Dat lijkt inderdaad een goed idee, want je snort zo een paar voorbeelddocumenten op. Toch kan je dit beter niet doen. Want hoe weet je bijvoorbeeld of zo’n voorbeeldbrief niet verwijst naar oude regelgeving? En sluit het wel aan op jouw persoonlijke situatie?

Veel zelfgemaakte juridische documenten blijken achteraf niet rechtsgeldig. Er ontbreekt een belangrijk stuk, er is iets niet exact genoeg omschreven of je hebt per ongeluk een verouderde versie als voorbeeld gebruikt. Dan is er geen weg meer terug en heb je nog langer een slecht humeur.

Dit gaat in de papieren lopen, denk je

Voor betrouwbare tips zal je de hulp van een professional moeten inschakelen. Maar ja,
juridische hulp kost een vermogen. Toch? Nou, dat valt mee. Als je weet waar je moet zijn. Als je bijvoorbeeld googelt op juridische documenten kom je betaalbare online services tegen zoals bijvoorbeeld RocketLawyer. Selecteer welk document je nodig hebt, en je krijgt een aantal concrete vragen. Beantwoord je deze nauwkeurig dan is jouw op maat gemaakte document in een paar tellen opgesteld. Je hoeft het alleen nog maar te ondertekenen.

Regel je belangrijke zaken goed, dat geeft rust

Verandert er iets in de wetgeving rondom jouw document? Dan krijg je daar een melding van en kan je het direct aanpassen. Hierdoor hoef je de ontwikkelingen in de juridische wereld niet zelf bij te houden, én je weet dat je belangrijke zaken altijd goed geregeld zijn met een up-to-date, rechtsgeldig document. Dat is een fijn gevoel en het geeft je rust om je met leukere dingen bezig te houden.

Rechtsbijstandverzekering

Daarnaast is het altijd een goed idee om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Mocht er dan toch gedoe uit onverwachte hoek op je af komen, dan ben je verzekerd tegen kosten van bijvoorbeeld een advocaat. Let er wel op dat deze verzekering pas een paar maanden na het afsluiten helemaal van kracht is. Dat is om te voorkomen dat je een probleem ziet aankomen en gauw nog even zo’n verzekering afsluit.

Voor als het te laat is

Zit je al midden in de toestanden en heb je geen rechtsbijstandverzekering? Dan biedt het Juridisch Loket mogelijk uitkomst. Ze zitten in veel grote steden en geven gratis juridisch basisadvies. Wordt het ingewikkelder dan kunnen ze je op weg helpen richting eventuele vervolgstappen. Bijvoorbeeld of het voor jou zinvol is om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen ondanks de vaak hoge kosten. Maar liever regel je belangrijke zaken dus voortaan betaalbaar vooraf.


Dit artikel is tot stand gekomen met input van RocketLawyer.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Zo regel je belangrijke zaken goed. Een zorg minder!'?