happy-by-Luci-Carreia

Mindfulness maakt je leven intenser en gelukkiger

Mindfulness leert je om je aandacht bewust te sturen. Hierdoor zit je minder in je hoofd en heb je minder piekergedachten. Je hersenen verwerken informatie beter door regelmatig mindfulness te oefenen. Je leert beter te ontspannen, waardoor je brein optimaal kan functioneren. Bij vooruitstrevende bedrijven als Google, IBM en Nike doen ze het.

Op Careerwise deel ik tien goede redenen om aan de slag te gaan met mindfulness. In mijn vorige blog schreef ik hoe mindfulness en meditatie je zelfvertrouwen kunnen vergroten. In deze laatste blog beschrijf ik hoe het ervoor zorgt dat je intenser en gelukkiger gaat leven.

Reden 10: Intenser en gelukkiger leven

Mindfulness kan veel mensen helpen die gezondheidsproblemen hebben, maar je hoeft geen probleem te hebben om baat bij het programma te hebben. Mindfulness helpt je om dichter bij je authentieke ik te komen en deze authentieke ik te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen en kunt er daardoor voor zorgen dat je de dingen die je doet afstemt op wat voor jou goed voelt.

Automatische gedachtepatronen

Door mindfulness leer je je automatische gedachtepatronen herkennen. Elke dag hebben we tussen de 60.000 en 80.000 gedachten. Veel van deze gedachten zijn negatief, en hetzelfde als de gedachten die we gisteren, afgelopen week en zelfs afgelopen jaar ook al hadden. De geest heeft de neiging vast te lopen in een herhalende loop van gedachten.

Bewustzijn vergroten

Mindfulness is een krachtig middel om verder te gaan dan je geconditioneerde gedachtepatronen, doordat je je bewust wordt van deze patronen. Je leert dat gedachten geen feiten zijn, waardoor je er minder door wordt opgeslokt. Onderzoek heeft aangetoond dat je je emoties beter kunt accepteren en sneller uit een slecht humeur kunt stappen als je je bewustzijn vergroot.

Mindfulness is gezond

Mindfulness is gezond voor je lichaam en geest. Een intenser en gelukkiger leven is slechts één reden die mindfulness zo aantrekkelijk maakt om toe te passen in je leven. Lees alle redenen om ermee te beginnen.


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...