Nothing you don’t already know – voor meer betekenis in je leven

nothing you don't already know

Inspirerende inzichten, best practices van miljonairs en motiverende peptalks, mijn Instagram feed loopt ervan over. Vooral de citaten van de @purposologist worden ineens overal gedeeld. De post in het bijzonder die direct mijn aandacht greep was deze:

https://www.instagram.com/p/Bk2Wkkkn1Ue/

Nothing you don’t already know

Het brein achter @purposologist is Alexander den Heijer uit Amsterdam, die bijna 100.000 volgers heeft verzameld in de afgelopen jaren. Al sinds 2015 deelt hij (in het Engels) zijn inzichten uit zijn zoektocht naar een leven met meer betekenis en zingeving. Oorspronkelijk wilde hij hiermee vooral zichzelf inspireren, maar inmiddels worden zijn teksten door miljoenen mensen gelezen en gedeeld. Zijn boek Nothing you don’t already know is een verzameling van al deze citaten, wijsheden, levenslessen en inzichten.

https://www.instagram.com/p/BjUg8jKAFcx/

Vind jouw waarom

Nothing you don’t already know is geen zelf-hulp boek dat je vertelt hoe je jouw leven zou moeten leiden of een how to-gids in welke stappen je moet ondernemen om gelukkig te worden. Het is een boek dat je doet nadenken over het waarom in jouw leven. Mij inspireerde het om nog eens stil te staan bij wat betekenis heeft en zin geeft aan mijn leven. Iets wat echt ten grondslag ligt aan mezelf kunnen zijn en een stevige basis vormt voor een gelukkig leven, volgens mij. En zoals de titel al zegt, het boek staat vol aha-momentjes. Onderwerpen waarvan ik diep van binnen al weet dat ze belangrijk zijn, maar (nog) niet genoeg toepas in mijn leven. Goede en vooral inspirerende reminders die richting geven aan je leven, dus!

https://www.instagram.com/p/BLtGh-aBHDn/

Jezelf leren kennen

Het boek is ingedeeld in zeven hoofdstukken, die ieder staan voor een stap in de (hele herkenbare) persoonlijke ontwikkeling van Alexander. Beginnend in een situatie waarin je je niet op je plek voelt, langs het overwinnen van angsten en jezelf leren kennen naar uiteindelijk het op zo’n manier zin geven aan je leven dat je anderen ermee kunt inspireren.

https://www.instagram.com/p/BNejUgchk2I/

Een boek om steeds opnieuw open te slaan

Meer dan een leesboek vind ik dit een mooi boek om in de boekenkast te hebben en eens in de zoveel tijd weer eens door te lezen. Je zult zien dat in de verschillende fasen en momenten van je leven een ander hoofdstuk je meer aanspreekt. Zeker een aanrader voor wie op zoek is naar meer betekenis en zingeving in het leven!

Tags: De juiste keuze maken, Ken jezelf, Persoonlijk Leiderschap, Persoonlijke effectiviteit, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Nothing you don’t already know – voor meer betekenis in je leven'?