Remco Claassen over gezond egoïstisch zijn

Remco Claassen, ook wel de Nederlandse Stephen Covey met een vleugje Hans Teeuwen genoemd, is doorgaans alleen te zien voor de happy few in grote boardrooms. Op 1 september deelt hij eenmalig belangeloos zijn kennis tijdens de seizoensopening van 4YoungPeople, een stichting die persoonlijk leiderschap stimuleert bij studenten en jonge professionals.

Mens worden leer je niet op school

Volgens 4YoungPeople is de wereld beter af als iedereen een stukje dichter bij zijn talenten opereert. Doen waar je goed in bent, verhoogt de kwaliteit van jouw leven en tegelijk dat van de wereld om je heen. Remco: Het is belangrijk dat jonge mensen in hun eigen kracht komen en dat vergt meer dan vakgerichte trainingen. Ik geloof stellig dat persoonlijke ontwikkeling net zo relevant is als professionele ontwikkeling.

Gezond Egoïsme

Volgens Remco is het belangrijkste vak op aarde ‘geconcentreerde IK-ologie’. Egoïsme heeft namelijk ook een positieve kant: Als jij geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet voor andermans plan. Door het seizoen van Stichting 4YoungPeople te openen, draag ik bij aan de ontwikkeling van honderden jongeren. De generatie die onze toekomst straks bepaalt.

Het realiseren van talenten blijkt lastig voor jongeren

Uit onderzoek door Careerwise, 4YoungPeople en de VU Amsterdam blijkt dat jongeren een lage mate van zelfsturing hebben. Claassen vult aan: We worden te vroeg geconfronteerd met keuzes. Vaak komen mensen tussen de 25-30 jaar er pas achter wat ze echt drijft. Maar als mensen op een jonge leeftijd vasthouden aan een foute koers kunnen ze terecht komen in een burn-out. Tijdens dit seminar helpen we mensen met een eerste stap naar hun eigen koers en kern.

Rebelse aanpak

Remco Claassen is een rebelse spreker, trainer en auteur die zich richt op de ontwikkeling van talent op het gebied van leiderschap en effectiviteit. Hij stond in het voorprogramma van wereldbefaamde sprekers als Stephen Covey en Robert Cialdini en ging in de leer bij onder andere Deepak Chopra en Marshall Goldsmith. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Aftrap

Stichting 4YoungPeople verkocht in de voorverkoop al ruim tweehonderd tickets. Tijdens deze seizoensopening maken deelnemers kans op een najaar gratis persoonlijke ontwikkeling. Jaarlijks inspireert 4YoungPeople meer dan tweeduizend studenten en jonge professionals met workshops, seminars en masterclasses tegen sterk gereduceerd tarief. Hierbij wordt zij ondersteund door ICM Opleidingen & trainingen en een snel groeiende groep professionele trainers en enthousiaste ambassadeurs.

Het seminar voor Studenten en Young Professionals vindt plaats op dinsdag 1 september 2015 van 19-22u in Utrecht en kost €27,50.

Tags: Persoonlijk Leiderschap, Workshop
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Remco Claassen over gezond egoïstisch zijn'?