Waarom jij een imagoconsultant nodig hebt

Waarom jij een imago consultant nodig hebt

Misschien heb je er weleens van gehoord of ken je iemand die gebruikmaakt van de diensten van een imagoconsultant. Wat doet een imagoconsultant nou eigenlijk? En nog belangrijker, waarom heb jij er een nodig?

Ontdek het mooiste van jezelf

Imagoconsultants zijn er in veel varianten, met verschillende expertises en voor verschillende doelgroepen. Ze helpen je om je innerlijk te vertalen naar je uiterlijk. Om het mooiste van jezelf te laten zijn, en nog veel meer. Diensten die veel imagoconsultants aanbieden zijn bijvoorbeeld:

 • Een kleurenanalyse waarmee je ontdekt welke kleuren jouw uiterlijke kenmerken versterken. Kleuren maken ook de vertaling naar jouw innerlijk. Met een kleurenanalyse wordt duidelijk welke kleuren echt bij jouw persoonlijkheid passen
 • Een stijlanalyse. Hierbij wordt er gekeken naar wat voor kleding het beste past bij jouw lichaamsvorm en gezichtsvorm
 • Met een garderobecheck wordt je geholpen met het opruimen van je kledingkast. Je kast wordt up-to-date gemaakt met kleding die echt bij jou past.
 • Een imagoadvies helpt je om jouw identiteit en persoonlijkheid te laten zien in jouw persoonlijke presentatie. Op deze manier kan je jezelf op een unieke en authentieke manier presenteren.

Uniek en onderscheidend

Vanuit eigen ervaring herken ik de struggles waar veel young professionals tegenaan lopen. Vroeger was ik vrij timide en verlegen. Ik durfde niet goed zichtbaar te zijn en heb vaak getwijfeld over het werk dat ik deed en of ik daarin voldoende tot mijn recht kwam. Ik zocht naar wat mij uniek en onderscheidend maakte en hoe ik daarmee het werk kon creëren waarvan ik gelukkig werd. Van die zoektocht heb ik veel geleerd. Nu help ik daar andere young professionals mee. Mijn doel is dat elke young professional in Nederland uniek, onderscheidend, zichtbaar en optimaal tot zijn recht komt in zijn werk.

Waarom jij het nodig hebt

Ontdek wat jou uniek en onderscheidend maakt, zodat je dit vol zelfvertrouwen kan uitstralen en inzetten in je baan. Zo kan je jouw talenten en kwaliteiten optimaal benutten en het werk doen waar jij gelukkig van wordt. Heb je moeite met het ontdekken van jouw unique selling pointdenk dan aan bijvoorbeeld deze trajecten:

 • Een personal branding traject, waarbij je ontdekt wat jou uniek en onderscheidend maakt
 • Een carrière branding traject, waarbij je kansen creëert en jezelf profileert in jouw werk of organisatie en op de arbeidsmarkt
 • Een persoonlijk presentatie traject, waarbij je leert jezelf te onderscheiden met jouw imago en persoonlijke presentatie, waarbij je ontdekt wat jouw grootste kracht is, hoe je dat laat zien en inzet in jouw werk en leven
 • Een kleurenanalyse, waarbij je ontdekt wat jouw grootste kracht is en hoe je dit laat zien door middel van kleur
 • Maatwerktrajecten, trainingen en workshops die gaan over de combinatie tussen personal branding, werk, zichtbaarheid, imago en persoonlijke presentatie

Kies je consultant

Wil je met een imagoconsultant aan de slag? Zorg dan dat je voor de imagoconsultant kiest die bij jou past. Een aantal aandachtspunten die je mee kan nemen in je overweging:

 • Biedt de imagoconsultant hulp bij het probleem of bij de vraag die je hebt? Wil je een kleurenanalyse om te weten welke kleuren je goed staan? Of wil je eigenlijk je vol zelfvertrouwen kunnen presenteren? Vraag jezelf af of de imagoconsultant je kan helpen om jouw daadwerkelijke doel te realiseren
 • Heb je een klik met de imagoconsultant? Het is mensenwerk en je hebt intensief contact met elkaar. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt en je begrepen voelt. Zorg dus dat je weet met wie je aan de slag gaat. Bekijk de website, social media kanalen en neem persoonlijk contact op om kennis te maken
 • Werkt de imagoconsultant vaker voor de doelgroep waartoe jij behoort?
 • Prijzen vergelijken kan interessant zijn. Realiseer je wel dat het vaak appels met peren vergelijken is. Denk niet alleen aan het product of de dienst die je afneemt, maar ook aan de vraag of het probleem waarmee je naar een imagoconsultant gaat. De hulp en expertise die je krijgt, gaan veel verder dan een traject, analyse, advies of training. Een imagoconsultant helpt je onder andere met het vergroten van je zelfvertrouwen, jezelf beter te leren kennen, jezelf meer zichtbaar te maken, jouw unieke identiteit en persoonlijkheid te ontdekken en nog meer leren uitdragen.

Tot slot: geniet ervan als je met een imagoconsultant aan de slag gaat. Dit is een cadeau aan jezelf, waarmee je jezelf versterkt en jezelf nog meer laat zien. Hier heb je de rest van je leven iets aan. Je bent het waard. Veel plezier!

Tags: , , , , , ,
Vraag van de maand
Ik vind het moeilijk als ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Waarom jij een imagoconsultant nodig hebt'?