fbpx

Waarom jij een leasefiets van je baas wilt

leasefiets

In Den Haag hebben ze bedacht dat het aantrekkelijker moet worden voor jouw baas om je een fiets cadeau te doen. Nice! Daarom is er vanaf 2020 een nieuwe regeling voor leasefietsen. Dus net zoals bij een leaseauto: jij rijdt, de baas betaalt. De regeling die tot die tijd gold, blijkt te ingewikkeld waardoor te weinig bazen er gebruik van maken. Dus dit is het moment om bij je werk aan te kloppen voor een nieuwe stadsfiets. Waarom jij een leasefiets wilt? Een leasefiets is…

Gezond

Als je regelmatig sport zit je lekkerder in je vel en ben je minder vaak ziek. Je hebt een betere conditie en meer energie. Lekker toch? En daarvoor hoef je niet eens tijd (en geld) vrij te maken voor de sportschool. Je pakt je beweging twee keer per dag als fiets-forens.

Mindful

Een bekend stressmoment op je werkdag: een volle trein of urenlang in de file staan. Op je fiets kan je lekker bijkomen van de dag en ontwijk je gemakkelijk de drukte. Best mindful dus, dat fietsen.

Zuinig

Een fiets aanschaffen doe je één keer en dan heb je ‘m. Misschien geef je zo nu en dan geld uit aan een reparatie of een kaartje in de bewaakte fietsenstalling. Maar dat weegt niet op tegen dagelijkse treinkaartjes en benzinekosten. Daarnaast is de fiets ook nog eens zuinig in milieubegrippen. Fietsen is honderd procent klimaatneutraal en lekker goedkoop!

In de buitenlucht

Vitamine D is belangrijk voor je gezondheid. Daarom wordt aangeraden om elke dag ongeveer een halfuur buiten te zijn, in het zonlicht. Zeker in de donkere maanden van het jaar halen veel Young Professionals dat niet. Weet je wie wel? Fietsforenzen!

Betrouwbaar

De trein heeft vaker wel dan niet vertraging, lijkt het wel. 1 Minuut te laat op het station? Een halfuur te laat op je werk. Op de fiets kan je even doortrappen en een paar minuten inhalen. Autoforenzen beginnen en eindigen hun dag over het algemeen met file. Hoe lang die file gaat duren kan je nooit helemaal inschatten. Met de fiets ben je altijd op tijd.

Ben je al overtuigd? Houd de regeling voor leasefietsen in de gaten en gun jezelf die nieuwe fiets of je baas ‘m nu betaalt of niet.


Dit artikel is gemaakt met input van Mantel.com

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Waarom jij een leasefiets van je baas wilt'?