Wat wil ik?

Wat wil ik? Vraag een kleuter wat hij wil en hij vertelt je precies wat hij allemaal wel wil en niet wil. Het lijkt zo’n gemakkelijke vraag. Echter, naarmate je wat ouder wordt, lijkt het vaak moeilijker om deze vraag te beantwoorden.

Je weet het wél

Het is niet dat je het niet weet, maar zoveel factoren spelen opeens een rol bij het beantwoorden van die vraag. Al je verplichtingen en verwachtingen spelen mee. Je weet soms heel goed wat je wilt, maar om geld te verdienen beland je soms in een functie, die je – als je heel eerlijk bent – eigenlijk helemaal niet wilt. Wat je echt wilt, lijkt op dat moment onbereikbaar.

Je wilt gelukkiger worden

Oké, alleen maar geluk is niet realistisch, maar een zekere balans moet er zijn, toch? De vraag die je jezelf kunt stellen is of je op een plek bent waar je wilt zijn of waar je moet zijn. Zit je vast op een plek door factoren van buitenaf? Of omdat jij er gelukkig van wordt? Het is nooit te laat om te onderzoeken welke mogelijkheden er verder zijn. Geld en aanzien zijn belangrijk, maar gelukkig zijn is toch het hoogste goed?

Vraag jezelf wat je wilt en luister van binnen

Vraag jezelf eens wat vaker: ‘wat wil ik echt?’  en: ‘hoe word ik gelukkiger?’, zonder aan alle verwachtingen en verplichten te denken. Ik weet zeker dat, als je daar even over nadenkt, je de antwoorden weet op deze vragen.

Nu komt de echte uitdaging!

Neem jezelf voor om kleine aanpassingen te doen, om zo uiteindelijk te bereiken wat je wilt en nog een stap verder: gelukkiger te worden.

 

Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer...
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat wil ik?'?