fbpx

Weet jij wie je bent? Stel jezelf deze zes vragen om meer zelfkennis te krijgen

zelfkennis

Ik kan het me nog goed herinneren, die tijd dat ik niet goed wist wie ik was en wat ik precies wilde. Nog steeds speel ik weleens met de vraag: doe ik wel het goede? Die vraag houdt je scherp, maar constant aan jezelf twijfelen is echt geen pretje.

Eyeopeners

Laatst las ik een blog waarin een aantal uitspraken stonden die voor mij een eyeopener waren:

Discover who you truly are and fully give every aspect of your uniqueness to the world. This is your path to an extraordinary life.

If you want to live an extraordinary life, it is imperative that you know who you truly are, and to do so you must explore who you truly are.

Wil jij de superheld in je wakker maken? Onderzoek dan wie je bent. Op het moment dat je daar achter bent gekomen, worden de antwoorden op andere vragen vanzelf duidelijk, zoals: wat wil ik nu echt en hoe kom ik daar dan?

Ontdek wie je bent

Het stomme is, niemand zegt dit tegen ons. Waarschijnlijk je moeder niet, je vader niet. Maar jij hebt geluk, ik zeg het nu namelijk tegen je. En ik zal het nog honderd keer tegen je zeggen:

Ontdek wie je bent, en de rest wordt vanzelf duidelijk.

Als je mijn gratis e-book hebt gelezen, zul je al wat meer inzichten hebben in jezelf. En dan heb ik het over je echte zelf. Niet datgene wat anderen van je verwachten of wat de samenleving van je accepteert. Je authentieke zelf. Met al je unieke en speciale kwaliteiten die je te geven hebt aan de wereld.

meisje met telefoon

Zelfkennis

Zelfkennis is de beste kennis die je ooit kunt krijgen. Omdat het je in staat stelt je eigen unieke drive te vinden die uiteindelijk bepaalt of je je potentie zult vervullen. Dit heeft grote invloed op de kwaliteit van je leven. Maar hoe krijg je dan meer zelfkennis en kun je jouw innerlijke superheld wakker maken? Hieronder staan zes vragen om je alvast op gang te brengen. Het zal moeilijk zijn ze allemaal tot in detail te beantwoorden, maar dat hoeft ook niet. Het belangrijkste is dat je een begin maakt met ontdekken wat voor jou het allerbelangrijkste is.

Zes vragen voor meer zelfkennis

Beantwoord de volgende vragen. Houd het simpel, één zin per vraag is prima. Meer is beter, maar niet noodzakelijk. Het is een kleine oefening om je aan het denken te zetten.

1. Waar ben je helemaal gek op?

Schrijf alles op wat je mooi vindt in de wereld en in je leven. Activiteiten waar je enthousiast van wordt. Je passies.

artiest

2. Wat zijn jouw grootste prestaties tot nu toe?

Waar ben je allemaal trots op? Wat heb je succesvol uitgevoerd? Let op: wat je succesvol hebt uitgevoerd, hoeft niet per se hetzelfde te zijn als waar je trots op bent.

3. Wat zou je doen als alles mogelijk was?

Als je niet bang zou zijn om beoordeeld te worden of te falen, wat zou je dan doen?

4. Waar sta je voor?

Wat is het belangrijkst in je leven? Waar zou jij voor vechten?

young professional op een rots

5. Wat zou je doen als je één miljard had?

Grenzeloos denken. Alles is mogelijk, en daarom heel lastig. Je zou waarschijnlijk gaan reizen, een huis kopen, wat geld aan je familie geven, et cetera. EN DAN? Wat zou je daarna doen?

6. Wie bewonder je?

Noem één iemand die je bewondert, en vooral waarom. Wat zijn de kwaliteiten die je waardeert? Wat is datgene dat jou inspireert? Wat je bewondert in andere mensen is ook een kwaliteit die in jezelf aanwezig is, al is die misschien nog niet helemaal vervuld. Het is een kenmerk dat je graag zou willen hebben.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Weet jij wie je bent? Stel jezelf deze zes vragen om meer zelfkennis te krijgen'?