Coach Cabin: mijn gedachtes observeren tijdens een coachsessie in de natuur

coach cabin

Je ligt klaarwakker in je bed terwijl de gedachte Had ik maar… door je hoofd spookt. Herkenbaar? Mijn gedachten kunnen me soms behoorlijk in de weg zitten. Daarom besloot ik een coachsessie te volgen in de mobiele praktijk van Jaantje Thiadens van Coach Cabin.

Een beetje op vakantie

Aan het IJ in Amsterdam pikt Jaantje me op in haar coach cabin. Een oude brandweerbus die ze een aantal jaar geleden ombouwde tot een mobiele coachingspraktijk. Ze haalde er een groot rijbewijs voor en rijdt nu soepel in de grote bus Amsterdam uit. In de cabin van Jaantje voelt het meteen als vakantie. Het zeeblauwe interieur, de luchtplantjes en de landkaart aan de muur geven me het gevoel dat ik in een strandhuisje word rondgereden.

Met de coach cabin de drukte uit en de frisse lucht in

We gaan op zoek naar een plekje in de natuur om aan de coachsessie te beginnen. Jaantje vertelt dat ze coaching geeft in een busje omdat ze tussen de muren van kantoorruimte beweging mist. Volgens Jaantje kom je buiten in de frisse lucht sneller op gang. Omdat je even uit de drukte bent en kunt gaan en staan waar je wilt. Ideaal voor mensen zoals ik die normaal alles met het openbaar vervoer doen en niet zo snel een coach opzoeken in een uithoek in de natuur.

Een paar minuten buiten Amsterdam parkeert Jaantje de bus aan de dijk van Durgerdam. We kijken uit over het water en zien verderop het dorpje liggen. In het fornuis achter in de bus zet Jaantje koffie en we beginnen de coachsessie. We hebben het over verschillende manieren van communiceren tegen jezelf en anderen. De achterdeuren van de cabin veranderen in het decor voor mijn rollenspel. Jaantje stapt steeds opnieuw binnen en vraagt me om vanuit verschillende rollen op situaties te reageren: als ouder, als kind en als volwassene.

Gedachtes observeren

In de cabin plakt ze post-its met verschillende gedachtes op de grond. De gedachtes moet ik één voor één uitproberen. Welke voelt het beste om tegen mezelf te zeggen als ik ’s avonds in bed lig te malen? Ik had het beter moeten doen? Niet chill. Ik heb de gedachte dat ik het beter had moeten doen. Dat voelt al beter. Ik merk op dat ik de gedachte heb ‘ik had het beter moeten doen’? In die gedachte kan de criticus in mij zich niet vastbijten. Met die gedachte kan ik waarschijnlijk goed in slaap vallen.

Terug naar de stad

Aan het einde van de middag ben ik en een stuk relaxter, omdat ik van Jaantje heb geleerd dat veranderingen in mijn eigen gedrag altijd in hele kleine stapjes gaan. Je kunt niet morgen een ander mens zijn. Dat moet je ook niet willen, zegt Jaantje, want daarmee trakteer je jezelf op nieuwe Had ik maar-gedachtes. Ik krijg tot slot de opdracht mee om dagelijks een paar seconden stil te staan en mijn gedachten te observeren. Niet meer en niet minder. Dat ga ik zeker proberen.

Op de dijk snuiven we nog even de buitenlucht op en dan stappen we weer in de bus, terug de drukte van mijn alledaagse leven in.


Een ritje met de Coach Cabin kan je boeken via Careerwise? Lees meer over Jaantje haar Coachcabin en de andere coaches van Careerwise en vind de coach die bij je past!


Persoonlijk Leiderschap Reis header - Ankeren in een baai 2020 - young professional - persoonlijk opleidingsbudget
Persoonlijk Leiderschap betekent worden wie je bent en doen wat je écht wilt. Wat heb jij de wereld te brengen? Lees meer...
Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Coach Cabin: mijn gedachtes observeren tijdens een coachsessie in de natuur'?