fbpx

Meer werkgeluk? In drie stappen heb je het voor elkaar

meer werkgeluk

Écht lekker in je vel op werk verschijnen. Wanneer gebeurde dat bij jou voor het laatst? Sommige geluksvogels ervaren dit gevoel dagelijks. Hoe werkt dat; elke dag met een goed humeur aan de slag? In drie stappen help ik je om ook meer werkgeluk te vinden. Je kunt hier direct mee aan de slag, dus pak pen en papier en schrijf mee!

Stap 1: Waar word ik blij van?

Als je niet zo gelukkig bent in je werk, komen er nu vast dingen in je op die je dus niet leuk vindt om te doen. Parkeer die dingen even. Dit kan letterlijk door de minder leuke dingen op te schrijven, maar je kan het ook in je hoofd doen. Zo heb je ruimte om na te denken over wat je wél leuk vindt om te doen. Vraag jezelf af: Wat doe ik graag? Wat gaat me moeiteloos af? Bij welke werkzaamheden vergeet ik de tijd? Wat brengt een glimlach op mijn gezicht? Beperk je niet tot de dingen die je doet in je werk, maar schrijf ook een bezigheden buiten je werk op.

Stap 2: Waar ben ik goed in?

Er is niemand die met je mee leest dus durf je schaamte opzij te zetten en je doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg-gedachten een pauze te geven. Schrijf op wat jou makkelijk afgaat. Waarvoor komen je collega’s altijd naar jou toe? Is dat een computerprobleem, een luisterend oor of een grap? Hoe zit dat buiten je werk? Waarvoor doen jouw vrienden een beroep op jou? Hoe sta je bekend in de familie? Ben jij de fantastische verhuizer, de leukste thuis of dat organisatorisch wonder?

Stap 3: Hoe benut ik mijn sterke punten?

Je hebt nu opgeschreven waar jij blij van wordt en waar je goed in bent. Bekijk de lijst: welke van deze bezigheden zouden kunnen bijdragen aan het verhogen van je (werk)geluk? Schrijf deze bezigheden alleen op als je zeker weet dat ze jouw geluk verhogen. Bedenk hoe jij deze bezigheden vaker kan doen in je werk. Als deze activiteiten nog niet helemaal terugkomen in jouw werk, ga dan op zoek naar creatieve manieren om dit te veranderen. Zoek eens uit of je bijvoorbeeld lid kan worden van de activiteitencommissie op je werk, of organiseer een workshop. Wat houdt je tegen?

Hulp nodig?

Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Vind jij het lastig om met goede ideeën te komen om meer werkgeluk te krijgen? Wij helpen je graag op weg! Gun jezelf én je baan die boost.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Meer werkgeluk? In drie stappen heb je het voor elkaar'?