fbpx

6 tips voor goud: Heb lol in wat je doet

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (24) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

4. Heb lol in wat je doet

Ik lach veel, dat vind ik belangrijk. Het trainen vind ik gewoon super fun. Je hoeft mij ook niet te pushen, dat heeft geen zin. Als ik doe wat ik leuk vind, ga ik vanzelf! Op dit moment vind ik het heerlijk waar ik mee bezig ben. Ik ben actief, gezond en sportief. Lol behouden in wat je doet, of het nu werk is of privé, is het belangrijkste ingrediënt voor succes in mijn ogen. Mij heeft het in ieder geval op veel mooie plekken gebracht en ik heb er veel bijzondere mensen door ontmoet.

Dorian_van_Rijsselberghe_I_like_Laughing
We know we’re going to be here long time, we better make it a good time!

Samen met mijn coach Aaron is ons motto: ‘we gaan pas winnen wanneer we meer lol hebben dan de tegenstander.’ Natuurlijk, je moet wel actief blijven maar je kunt altijd wel harder of meer trainen. Ik maak het liever een beetje lollig.

Dorian_van_Rijsselberge_Kaal_Lucky_Egg

Zo wilde ik, toen de Olympische spelen begonnen, een verse start maken. Ik zei tegen Aaron, ik wil mijn haar er af, helemaal! In het Olympisch dorp ging ik op zoek naar een kapper. Ik vond er meerdere maar geen van allen bleek over een vergunning te beschikken om mijn bol met een scheermes glimmend glad te scheren. Uiteindelijk ben ik bij de supermarkt scheermesjes en schuim gaan kopen en heeft Aaron het gedaan. Als twee pubermeiden waren we giechelend in de badkamer bezig om mijn ‘lucky egg’ te creëren wat leidde tot het ‘lucky gold’.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je ook mijn andere tips lezen, houd dan careerwise.nl in de gaten of blijf op de hoogte via de Facebookpagina of nieuwsbrief.

Tags: , , , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 tips voor goud: Heb lol in wat je doet'?