6 tips voor goud: Persoonlijke prestatie voorop

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Dorian van Rijsselberghe (24) won goud op de Olympische Spelen in de categorie windsurfen RS:X. Als goedlachse surfdude vindt hij het belangrijk dat je gelooft in wat je doet en positieve dingen om je heen verzamelt.

Op careerwise.nl vertelt hij over bloed, zweet, tranen en… lachen. Hij geeft 6 tips hoe je als young professional net zo succesvol kunt worden als deze jonge professional van Texel.

5. Stel je persoonlijke prestatie voorop

Al die jaren heb ik nooit de focus gelegd op het resultaat. Dat klinkt misschien gek, maar van jongs af aan heb ik niet het idee gehad dat ik voor goud aan het gaan was. Ik ga altijd voor mijn eigen beste prestatie! Ook al had dat mij zilver opgeleverd, het gaat mij er om dat ik voor mezelf alles uit een race haal wat er in zit.

Dorian_van_Rijsselberghe_Game_Face_justinnan.com
Ik zet mijn ‘game face’ op en ga

Dit zie ik ook bij Epke [Zonderland] en Ranomi [Kromowidjojo]. Ik heb hen vooraf ook niet horen zeggen dat ze voor goud gingen, maar wel voor de beste prestatie. Resultaat kan je op veel verschillende manieren definiëren.

Dorian_van_Rijsselberghe_Training_Weymouth

Dit is bijvoorbeeld een verschil met mijn broer. Hij had andere dromen: hij wilde altijd de beste zijn. Ik zeg wel eens tegen hem: heb nou gewoon eens lol in wat je doet in plaats van altijd de competitie te zoeken. Volgens mij wordt je daar namelijk niet gelukkiger van.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Wil je mijn andere tips ook lezen, houd dan careerwise.nl in de gaten of blijf op de hoogte via de Facebookpagina of nieuwsbrief.

Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, Future Leaders, Ken jezelf, Loopbaan, Wedstrijd, Werkplezier en werkstress
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '6 tips voor goud: Persoonlijke prestatie voorop'?