De beste TED talk: zo doe je dat

Onlangs gaf ik namens 4YoungPeople de workshop “Presenteren als een TED speaker” aan studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De workshop was een onderdeel van de Erasmus Recruitment Days, een internationaal event waar bedrijven en studenten met elkaar in contact komen.

De beste TED talk

“Wat is volgens jou de beste TED talk?” vroeg een student van de Erasmus Universiteit toen hij mij naar mijn workshopzaal bracht. Een moeilijke vraag, want ik heb zeker niet alle TED talks gezien. Bovendien doe je dan andere geweldige talks tekort. Als ik er toch één moet kiezen dan is dat de talk van dirigent Benjamin Zander over klassieke muziek en passie:

Perfecte compositie van elementen

De Ted talk van Zander is een schitterend voorbeeld van een indrukwekkende presentatie. Alle elementen die nodig zijn om een boodschap te laten plakken zitten erin:

  • Eenvoud
  • Concreet
  • Verrassend
  • Geloofwaardig
  • Gevoel
  • Verhaal

Naast bovenstaande elementen gebruikt Zander humor, is het contact met het publiek subliem, zit er veel afwisseling in het verhaal en druipt de passie ervan af. Verder is de opbouw goed: de presentatie begint met een ijsbreker, heeft een kernboodschap die regelmatig terugkomt en wordt de wedstrijd beslist in de laatste seconden.

Kijk en oordeel zelf. Veel plezier.

Tags: Presenteren, Talent en passie
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'De beste TED talk: zo doe je dat'?