Jezelf creatief presenteren

jezelf creatief presenteren

Als je op zoek bent naar een baan of je binnen je huidige baan eruit wil springen: het draait allemaal om jezelf creatief presenteren. Over opvallen tussen alle anderen en jezelf op een authentieke manier laten shinen.

Online en op je cv jezelf creatief presenteren

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Bij een eerste indruk denk je waarschijnlijk aan welke schoenen je aantrekt en wat voor handdruk je geeft. Maar vergeet niet dat je jouw eerste indruk meestal op social media maakt. Recruiters en bedrijven maken hun eerste selectie vaak op basis van een paar klikken op Google. Zorg er dus voor dat je online al een sterke personal brand hebt opgebouwd.

Dat het dus handig is om je gênante vakantiefoto’s op Facebook af te schermen hoeven we je niet meer te vertellen. Maar je hoeft niet alles op privé te zetten: leuke persoonlijke foto’s, artikelen die je hebt gedeeld en pagina’s die je leuk vindt kunnen recruiters ook een positieve indruk van jou en je interesses geven.

Pas ervoor op dat je niet al je aandacht steekt in creatief en uniek zijn en daarmee de inhoud verwaarloost. Hou bij solliciteren altijd je doel voor ogen: je wil recruiters en bedrijven interesseren in jouw overtuigende cv en LinkedIn, waarop al jouw vaardigheden en successen te vinden zijn. Als jij die punten voor jezelf op een rijtje hebt kijk dan hoe je die creatief kunt presenteren . Werk ze bijvoorbeeld uit in een originele pitch. Video speelt ook steeds vaker een rol bij solliciteren: veel sollicitanten gebruiken een video om zich te onderscheiden.

Sollicitatiegesprek: je tweede eerste indruk

Het is dus goed om jezelf af te vragen of het voor jouw doel en situatie het goede moment is om het creatief in te steken. Tijdens een ontmoeting of presentatie ben je je eigen visitekaartje. Lees hier meer tips voor een professionele eerste indruk.  Dit is het moment om je persoonlijke charme en creativiteit in te zetten. Durf de mensen tegenover je te verrassen.

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Misschien vind je dat doodeng en je bent zeker niet de enige. Veel Young Professionals gaan een presentatie of een pitch bij een bedrijf liever uit de weg. Je neemt op zo’n moment het risico om af te gaan en daar houdt niemand van. Maar vergeet niet dat je ook een kans mist om je geniale ideeën en inzichten met de wereld te delen. Wil je meer adviezen over hoe je ontspannen (jezelf) kunt presenteren? Deze tips over presenteren en solliciteren helpen je op weg. Je kunt het!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Jezelf creatief presenteren'?