fbpx

Leef een kick-ass leven: deel 1

Foto: Thomas Geiregger http://www.flickr.com/photos/65596645@N03/13350270394/

Een kick-ass leven?

Af en toe raast het leven maar wat aan me voorbij. Verplichtingen, zorgen, stress… Maar ook een hele hoop leuke en spannende dingen. Zo ben ik op zoek naar mijn droombaan, waar ik op mijn blog over schrijf en waarvoor ik nu een tof trainingsprogramma volg bij Professional Rebel. Heel leuk, maar ook erg druk. Zo druk, dat ik soms bijna vergeet om van het leven dat ik leid nog een beetje te genieten. Zonde. Daarom 8 tips om een kick-ass leven te kunnen leven: deel 1.

1. Neem geen genoegen met minder

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik in sommige situaties denk: dit is het dan, blijkbaar. Iets beters is er niet. Bijvoorbeeld in mijn zoektocht naar een baan: constante afwijzing en een gigantische groep concurrenten. Zal ik dan toch maar solliciteren voor dat ‘baantje’ wat me eigenlijk niet zo leuk lijkt? Dan is de druk in elk geval van de ketel. Dat ik er op de lange termijn niet echt gelukkig van zal worden, vergeet ik voor het gemak even. Mental note: dat het nu even niet lukt, betekent niet dat het nooit zal lukken.

2. Houd van jezelf

Wat cliché, hoor ik je denken. Dat maakt het niet minder waar. Er zijn genoeg momenten waarop ik enorm streng ben voor mezelf. Bijvoorbeeld wanneer ik een hele middag bezig ben met het afnemen van interviews voor mijn blog. Dan heb ik geen tijd om óók nog vacatures te zoeken of brieven te schrijven. In plaats van dat ik mezelf trots een schouderklopje geef (een hele rits interviews gedaan in één middag, bam!), spreek ik mezelf streng toe (wéér geen sollicitatiebrief de deur uitgedaan, wat ben je toch lui). Tja, dat is niet bepaald lief zijn voor mezelf. Telkens wanneer ik dat niet ben, vraag ik mezelf af: zou ik dit zo ook tegen mijn beste vrienden zeggen?

3. Haal er uit wat er in zit

Ken je dat? Je scrollt langs je Facebook-feed en ziet alleen maar foto’s voorbijkomen van goed eten, leuke uitstapjes en prachtige reizen. Nu is Facebook niet de meest realistische maatstaf. Toch vraag je je af: wanneer ga ik eens net zo genieten van het leven? Zo’n gevoel had ik vorig jaar: ik was nog nooit in mijn eentje op vakantie geweest en ik wilde al jaren eens beginnen met Spaanse les. Voor ik het wist hakte ik de knoop door en had ik een zes weken durende taalreis geboekt naar Salamanca in Spanje. In mijn uppie. Het was één van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Dus, wat jij nu gaat doen: die geweldige reis boeken, je inschrijven voor die danscursus en dat brutale mailtje sturen naar die geweldige schrijver die je altijd al eens hebt willen spreken. Hoppa!

 4. Pijn hoort erbij

Pijn. Niet leuk, maar – helaas – toch echt onderdeel van het leven. Laatst zei iemand tegen me: ‘Ik weet dat je nu even een dipje hebt, Linda, maar het wordt heus wel weer beter. Dat weet je toch?’ Dat wist ik inderdaad, maar zo voelde het niet. Geen werk kunnen vinden, gekwetst zijn door iemand, een heel ziek familielid hebben, van zo’n heerlijke betonnen trap vallen op een NS-station… Allemaal niet leuk. Toch is pijn nodig om ook de goede dingen in het leven te kunnen zien. Of om aan elk negatief punt een positief punt te hangen. Ik maak er nu een spelletje van: oké, van de trap vallen deed pijn, niet mijn meest soepele moment. Maar die jongen die stopte en vroeg of het ging, was wel heel lief. En hé, nu moet ik wel rustig aan doen vanavond. Gelukkig maar.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Leef een kick-ass leven: deel 1'?