Samen iets meemaken is mooi

Een bijdrage van Karianne Gielen:

Karianne Gielen is Young Potential en werkt aan innovatie. Ze visualiseert graag, is een rechtsdenker en denkt dat ze anders denkt dan anderen denken. Ze schrijft ook graag, op careerwise.nl, over wat haar bezighoudt. Nu is dat de #ROTCYP.

Samen iets meemaken

Zin. Veel zin. Ik kijk uit naar de kou, de wind en het ontbreken van landgeluiden. Met Team KPN op een schip. Drie uur op zes uur af, samenwerken om overstag te gaan, samen passertjes leggen om de koers uit te zetten, samen in het kombuis. Samen iets meemaken is mooi. Laat het maar waaien, regenen en stormen en dan samen hard werken op het schip. En ’s avonds vieren we met alle andere schepen het succes van een mooie zeildag; ons avontuur.

Mooie mensen

Ik ben blij met Team KPN. We zijn een stel mooie mensen bij elkaar. Ik vind het heerlijk om karakters te zien, daar geniet ik van. Samen presteren, daar geniet ik ook van. Ook houd ik ervan om niets te zeggen. Niets te zeggen, naast elkaar zitten en elkaar wel begrijpen. Ik zie het voor me. In de nacht met je wachtploeg op het dek, tussen de trossen kijkend naar de sterren en niets dan het geluid van het schip door het water. Subliem. Anders kan ik het niet noemen.

ROTCYP_Team_KPN_Karianne_Careerwise
“Samen passertjes leggen” met Team KPN tijdens #ROTCYP dag 2

Anderen noemen het netwerken

Zeilen tegen elkaar en feesten met elkaar. 600 Young Professionals zeilen mee. Met mijn geromantiseerde beeld van het leven zie ik hier briljante ideeën groeien, business kansen ontstaan en vrienden elkaar vinden. Anderen noemen het Netwerken, ik noem het liever: mooie dingen doen. Ik geloof in creativiteit en in verschillen. Verschillen in visie, referentiekader, kennis en karakters. Creativiteit in het combineren, leren en de wil iets samen te doen. Wie weet veroveren we straks de wereld?!

Stoer meisje

Zeilen op de Abel Tasman is stoer. Ik ben stoer en ik blijf een meisje, dus wat gaat er mee? Koud krijgen is geen optie, 25 kilo meesjouwen ook niet. En weet je hoeveel ruimte het zeilpak, de laarzen en mijn taartbakblik innemen? De zonnebrand gaat natuurlijk ook mee: een zonnetje op het water is in oktober niet ondenkbaar. Thermokleding voor onder het pak, gewone outfit voor op de wal, Piratensetje voor op het themafeest ‘Oktoberfest’, droog setje voor als een plens water uit de hemel komt en windstoppertje voor als het te warm is voor het jack. Ik ben blij, de weegschaal zegt 12,2. Fijn, er is nog ruimte.

Tags: , , , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Samen iets meemaken is mooi'?