Seminar Joris Luyendijk: Gelijke kansen bestaan niet – Young Professional editie

Joris Luyendijk Young Professional Seminar Stichting 4YoungPeople

Helaas is dit seminar al geweest!

Over diversiteit en gelijkheid

Zeg eens: hoe zit het eigenlijk met de diversiteit in jouw vriendenkring? En op je werk? En als je eerlijk bent; heb jij dan jouw kansen zelf gecreëerd of heb je een goed netwerk en de wind mee?

Volgens internationaal journalist en top-auteur Joris Luyendijk bestaan gelijke kansen niet. Je leeft op je eigen eilandje, omringd door mensen die precies zo denken als jij. Tijdens het seminar van Joris Luyendijk noemt hij het je empathische bubbel.

In de politiek en de top van het bedrijfsleven zien we diezelfde empathische bubbel terug: een gelijkgestemd groepje mensen met super-privileges runt ons land. Deze homogene elite neemt beslissingen zonder een goed beeld te hebben van wat er echt speelt bij de meerderheid. Inderdaad, de meerderheid!

Maar als iedereen in die bubbel zit, in hoeverre zijn diversiteit en gelijke kansen dan écht mogelijk? En wat gebeurt er als we massaal de bubbel verlaten?

Programma Seminar Joris Luyendijk

Op 18 september opent Stichting 4YoungPeople feestelijk haar seizoen met topspreker Joris Luyendijk. Deze kans krijg je niet snel weer! In 2,5 uur vol praktijksituaties en voorbeelden zal Joris jou een confronterende spiegel voorhouden waardoor je jezelf bewust wordt van je eigen comfortzone, denkbeelden en hoe het loslaten daarvan jezelf en anderen zal helpen.

  • Nieuwsgierigheid is genoeg
  • Wat zou er gebeuren als iedereen over de empathiemuur klimt?
  • Hoogste tijd voor een goed gesprek, maar hoe?
  • Hoe krijg je wederzijds meer begrip?
  • Loslaten van denkpatronen
  • Zij tegen wij

Resultaat

Dit levert het jou op:

  • Een frisse blik: zo bepalend is jouw netwerk en achtergrond dus voor jouw kansen
  • Diversiteit: je leert keuzes maken die diversiteit in jouw omgeving stimuleren
  • Politiek: je begrijpt beter waarom Denk, PVV en FvD zoveel stemmen krijgen
  • Privileges: je leert over de kenmerken die garant staan voor succes en privileges

Over Joris Luyendijk

Joris Luyendijk bij Stichting 4YoungPeople - persoonlijke ontwikkeling voor Young Professionals millennialsJoris Luyendijk (1971) was jarenlang verslaggever in het Midden-Oosten en werd in 2006 uitgeroepen tot journalist van het jaar. Hij is journalistiek antropoloog en verdiept zich graag in onderwerpen zonder oplossing en schreef onder andere de prijswinnende boeken ‘Het zijn net mensen’, ‘Dit kan niet waar zijn’ (best verkochte boek 2015) en zijn laatste publicatie ‘Kunnen we praten’. Nieuwsgierig en zorgvuldig bekijkt hij zijn onderwerp van alle kanten – om vervolgens vast te stellen hoe het werkt. Het wonderlijke is dat hij dat doet met onderwerpen waar ogenschijnlijk weinig geheimzinnigs aan is. We horen en lezen er elke dag over, de kranten staan er bol van, Youtube barst uit z’n voegen. En toch: Joris Luyendijk komt met zo’n glasheldere analyse dat het plaatje eindelijk scherp wordt.

*Stichting 4YoungPeople biedt (non-profit) trainingen die jouw persoonlijke en professionele groei stimuleren. Omdat zelfkennis en groei bijdragen aan je levensgeluk!

Joris Luyendijk bij stichting 4YoungPeople - millennials seminar - young professionals stadsschouwburg utrecht

Tags: Ambitie en succes, Ken jezelf
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Seminar Joris Luyendijk: Gelijke kansen bestaan niet – Young Professional editie'?