InCompany en maatwerk trainingen

Mopperworkshop: hoe klagen met collega’s leuk wordt

Mopperworkshop | Dagdeel | Vanaf €1.700,- per groep |

Mopperen, we doen het allemaal. Uit eigen onderzoek is gebleken dat we in Nederland graag en vaak mopperen. Van onze ondervraagden moppert ongeveer 75% elke week, meerdere keren én flink. Dus hoe zorgen we er nou voor dat we bewuster mopperen, wél ons ei kwijt kunnen, maar niemand tot last zijn?

Programma Mopperworkshop

Tijdens deze interactieve mopperworkshop klagen we er lekker op los, omdat mopperen oplucht. Je maakt je eigen mopper top 5 en je gaat naar huis met een frisse kijk op mopperen. Voortaan geef je samen ruimte aan gemopper en ben je steeds vaker in staat het om te zetten in een positieve lachbui!

 • Het informeel aankaarten van problemen als tool om irritaties in je team bespreekbaar te maken.
 • Bewustwording van je eigen moppergedrag en dat van anderen
 • De verschillende reactiemogelijkheden op mopperonderwerpen
 • Een ander ruimte geven om te mopperen en er samen meer uithalen

Resultaat na deze Mopperworkshop

Ons doel is om jouw te leren om mopperen en klagen om te zetten in iets positiefs wat bijdraagt aan je team en jullie prestaties. Als het erop aankomt leidt mopperen vaak tot iets waarom je samen juist om kunt lachen. Tijdens deze workshop kom je er achter waarom je moppert, wat voor effect dat heeft op jezelf en je omgeving, waarom en hoe je het omzet in een positiviteit en betere prestaties.

 • Je kent de effecten van mopperen
 • Je bent je bewust van je eigen moppergedrag
 • Je weet hoe je mopperen kunt ombuigen naar een lachbui
 • Je hebt een lichte en frisse kijk op mopperen

Wie is jouw trainer?

Bente Adriaens is Careerwise lachcoach en eigenaar van Get the Laugh Flow. Haar drive voor haar workshops? Ze vindt dat we het leven iets te serieus nemen. Lachen verbindt en doet veel voor lichaam en geest. De afgelopen jaren volgde zij lachyogaweekenden, ging naar een lachcongres in Parijs en heeft vooral heel veel lachworkshops gegeven. Ze vindt het elke keer opnieuw boeiend om te zien welk effect de lach op mensen heeft en heeft als missie hiermee zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen.

  Vraag een offerte aan:

  Careerwise ontwerpt trainee- en leiderschapsprogramma's. De workshops & trainingen die daar onderdeel van uitmaken verzorgen we ook als losse interventies voor bedrijven en Young Professional verenigingen. Met veel interactie, ervaringsgericht leren en bovenal veel plezier! Want als je plezier hebt, leer je meer.

  *Vanwege je interesse ontvang je onze nieuwsbrief voor (HR-)professionals met het laatste nieuws over Young Professional trainingen (1x per maand en gemakkelijk afmelden onderaan elke nieuwsbrief).  Millennials en werk

  Kan ik dit betalen?

  Wij vinden het belangrijk dat persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk is.
  • Ben je van plan deze training particulier te betalen? Cool! Mocht je in een situatie zitten waarin je nu het geld niet kunt missen, neem dan gerust contact met ons op voor een betalingsregeling of prijsafspraak die past bij jouw inkomenssituatie
  • Veel bedrijven hebben (soms zelfs verplicht) een opleidingsbudget. Het komt helaas te vaak voor dat werknemers zoals jij niets van de beschikbaarheid van zo'n budget afweten. Vraag naar de mogelijkheden bij je HR-verantwoordelijke. Advies nodig hoe je dit aanpakt? Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg bij het aantonen van de enorme toegevoegde waarde voor jou én je werkgever.
  • Tot slot is het inschrijfgeld voor ZZP-ers aftrekbaar.
  Noem nu nog maar eens een reden om niet te investeren in je beste zelf!

  Onze klanten

  Al onze trainingen bieden we op maat aan. De afgelopen tijd werkten wij onder andere met young professionals van Philips, KPN, Kadaster, Noordwest Ziekenhuisgroep, UWV, Gemeente Rotterdam, Mise en Place, Fashcom, Gemeente Amsterdam, Ink Strategy, Universiteit Utrecht, Coolblue, Erasmus Universiteit Medisch Centrum, Mobilee, Gemeente Breda, Diversey Inc, Het GeluidBuro en Vluchtelingenwerk Nederland. We ontwikkelen en faciliteren trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit & vaardigheden, vitaliteit & burn-out, persoonlijk leiderschap en team & samenwerking zoals diversiteitsvraagstukken (waaronder werken met generatieverschillen). Wil je iemand spreken voor een referentie? We brengen je graag in contact. Of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.
  Tags: , , , , , ,

  Bekijk ook

  Menu