fbpx
InCompany en maatwerk trainingenTrainingen Generatieleren

Millennial Video Scan: cultuurvernieuwing en innovatie met Young Professionals aan het roer

Verouderde processen binnen een organisatie slurpen energie van alle medewerkers weg. Met name de jongste generatie op de werkvloer, generatie Y of millennials, heeft hier last van.

Om te ontdekken welke verouderde processen bij jouw organisatie zijn binnengeslopen biedt Careerwise samen met generatie-expert Aart Bontekoning de Millennial-scan. Een videoscan waarmee binnen een half uur de verouderde cultuur en processen binnen jouw organisatie haarscherp zichtbaar worden op een manier waar alle generaties samen mee aan de slag kunnen.

Programma

De investering is niet groot maar de winst is enorm. Wat Young Professionals jouw organisatie hebben te brengen stijgt boven hun eigen generatie uit: het is namelijk in het belang van het hele bedrijf om te blijven innoveren.

De Millennial-scan bestaat uit drie fasen:

 1. Een videoscan van de bedrijfscultuur met de jongste generatie. In een half uur scannen we wat de veroudering is en wat de updates zijn die de jongste generatie de organisatie te brengen heeft.
 2. Aanscherping van de scan met leden van de oudere generaties.
 3. Met alle generaties samen een cultuurupdate bespreken en de vernieuwing doorvoeren in een concreet project.

Resultaten: innovatie en potentie van jonge generaties benutten

Bij de Millennial-scan wordt met videobeelden pakkend weergeven waar medewerkers werkenergie van krijgen en waar ze de meeste energie op verliezen. Op die manier kun je als bedrijf werken aan vier belangrijke effecten:

 1. Het updaten van je bedrijfscultuur
 2. Een proces van voortdurend evolutionair veranderen, van binnenuit
 3. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
 4. Een aantrekkelijker werkcultuur voor alle generaties
Aart Bontekoning deed eerder met succes Millennial-scans bij zo’n tachtig grote bedrijven, waaronder Hema, ziekenhuis Amstelland, politie, belastingdienst, Rijkswaterstaat, vijf hogescholen en diverse gemeenten. Redenen voor bedrijven om mee te doen waren bijvoorbeeld het dichten van de generatiekloof, jongeren voor langere tijd aan het bedrijf binden en ziekteverzuim voorkomen.

Millennial-scan opties

 1. Bij de Millennial-scan wordt haarscherp in beeld gebracht waar energieverlies optreedt en dus werknemers en klanten op afhaken.
 2. Een dagdeel diepgaande terugkoppeling onder leiding van een Careerwise trainer (max. 12 deelnemers). Er wordt concreet in beeld gebracht welke patronen/systemen verouderd zijn en welke stappen. De eerste aanzet tot veranderingen wordt direct in gang gezet.
 3. Om direct draagvlak binnen de gehele organisatie te realiseren kan Aart Bontekoning de filmpjes als input gebruiken voor een seminar op maat.Prijzen op aanvraag.

De trainer

Careerwise is een trainingsbureau in soft-skills en leiderschapsprogramma’s voor young professionals. Onze trainers weten als geen ander wat millennials & generatie-Z drijft, door ons trainingswerk, onze doelgroep-website (sinds 2009) en onze onderzoeken onder duizenden jongeren. Onze trainingen zijn interactief, verbindend en fun! Onze trainers nemen je mee op avontuur en dagen je uit om daar te leren waar jij het ’t hardste nodig hebt: in jouw dagelijkse praktijk en buiten jouw comfort zone.

Praktisch

Bij Careerwise creëren we elke leerervaring op maat. We gaan met je in gesprek over:

 • Het door jou gewenste resultaat
 • De tijdsbesteding waar jij aan denkt
 • Het aantal deelnemers
 • Welk budget je hebt
 • En hoe snel we kunnen starten

We gaan graag met je in gesprek waarbij we je met veel plezier adviseren vanuit onze ervaring in het trainen van Young Professionals.

Dus heb je interesse in deze training? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie en om alles af te stemmen op jouw wensen.

Vraag een offerte aan


Tags: , , , , ,

Vraag een offerte aan


Meer trainingen

Menu