InCompany en maatwerk trainingenTrainingen Generatieleren

Millennial Video Scan: cultuurvernieuwing en innovatie met Young Professionals aan het roer

Verouderde processen binnen een organisatie slurpen energie van alle medewerkers weg. Met name de jongste generatie op de werkvloer, generatie Y of millennials, heeft hier last van.

Om te ontdekken welke verouderde processen bij jouw organisatie zijn binnengeslopen biedt Careerwise samen met generatie-expert Aart Bontekoning de Millennial-scan. Een videoscan waarmee binnen een half uur de verouderde cultuur en processen binnen jouw organisatie haarscherp zichtbaar worden op een manier waar alle generaties samen mee aan de slag kunnen.

Programma

De investering is niet groot maar de winst is enorm. Wat Young Professionals jouw organisatie hebben te brengen stijgt boven hun eigen generatie uit: het is namelijk in het belang van het hele bedrijf om te blijven innoveren.

De Millennial-scan bestaat uit drie fasen:

 1. Een videoscan van de bedrijfscultuur met de jongste generatie. In een half uur scannen we wat de veroudering is en wat de updates zijn die de jongste generatie de organisatie te brengen heeft.
 2. Aanscherping van de scan met leden van de oudere generaties.
 3. Met alle generaties samen een cultuurupdate bespreken en de vernieuwing doorvoeren in een concreet project.
[row cols_nr=”2″ class=”narrow”] [col size=”6″]

[/col] [col size=”6″]

[/col] [/row]

Resultaten: innovatie en potentie van jonge generaties benutten

Bij de Millennial-scan wordt met videobeelden pakkend weergeven waar medewerkers werkenergie van krijgen en waar ze de meeste energie op verliezen. Op die manier kun je als bedrijf werken aan vier belangrijke effecten:

 1. Het updaten van je bedrijfscultuur
 2. Een proces van voortdurend evolutionair veranderen, van binnenuit
 3. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
 4. Een aantrekkelijker werkcultuur voor alle generaties
Aart Bontekoning deed eerder met succes Millennial-scans bij zo’n tachtig grote bedrijven, waaronder Hema, ziekenhuis Amstelland, politie, belastingdienst, Rijkswaterstaat, vijf hogescholen en diverse gemeenten. Redenen voor bedrijven om mee te doen waren bijvoorbeeld het dichten van de generatiekloof, jongeren voor langere tijd aan het bedrijf binden en ziekteverzuim voorkomen.

Careerwise trainers

[authorsure_author_box]

Millennial-scan opties

 1. Bij de Millennial-scan wordt haarscherp in beeld gebracht waar energieverlies optreedt en dus werknemers en klanten op afhaken.
 2. Een dagdeel diepgaande terugkoppeling onder leiding van een Careerwise trainer (max. 12 deelnemers). Er wordt concreet in beeld gebracht welke patronen/systemen verouderd zijn en welke stappen. De eerste aanzet tot veranderingen wordt direct in gang gezet.
 3. Om direct draagvlak binnen de gehele organisatie te realiseren kan Aart Bontekoning de filmpjes als input gebruiken voor een seminar op maat.Prijzen op aanvraag.

Praktisch

Bij Careerwise creëren we leerervaringen op maat. Wat zie jij als het gewenste resultaat? En welk budget en welke tijdsbesteding denk je aan? Dit zijn slechts enkele vragen waarover we je met veel plezier adviseren vanuit onze ervaring in het trainen van Young Professionals / Millennials.

  Vraag een offerte aan:

  Careerwise ontwerpt trainee- en leiderschapsprogramma's. De workshops & trainingen die daar onderdeel van uitmaken verzorgen we ook als losse interventies voor bedrijven en Young Professional verenigingen. Met veel interactie, ervaringsgericht leren en bovenal veel plezier! Want als je plezier hebt, leer je meer.

  *Vanwege je interesse ontvang je onze nieuwsbrief voor (HR-)professionals met het laatste nieuws over Young Professional trainingen (1x per maand en gemakkelijk afmelden onderaan elke nieuwsbrief).  Millennials en werk

  Onze klanten

  Al onze trainingen bieden we op maat aan. De afgelopen tijd werkten wij onder andere met young professionals van Philips, KPN, Kadaster, Noordwest Ziekenhuisgroep, UWV, Gemeente Rotterdam, Mise en Place, Fashcom, Gemeente Amsterdam, Ink Strategy, Universiteit Utrecht, Coolblue, Erasmus Universiteit Medisch Centrum, Mobilee, Gemeente Breda, Diversey Inc, Het GeluidBuro en Vluchtelingenwerk Nederland. We ontwikkelen en faciliteren trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit & vaardigheden, vitaliteit & burn-out, persoonlijk leiderschap en team & samenwerking zoals diversiteitsvraagstukken (waaronder werken met generatieverschillen). Wil je iemand spreken voor een referentie? We brengen je graag in contact. Of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.
  Tags: , , , , ,

  Bekijk ook

  Menu