InCompany en maatwerk trainingenTrainingen Generatieleren

Millennial Video Scan: cultuurvernieuwing en innovatie met Young Professionals aan het roer

Verouderde processen binnen een organisatie slurpen energie van alle medewerkers op. Met name de jongste generaties op de werkvloer, millennials en Generatie Z, hebben hier last van.

Om te ontdekken welke verouderde processen bij jouw organisatie zijn binnengeslopen biedt Careerwise samen met generatie-expert Aart Bontekoning de Millennial-scan. Een videoscan waarmee binnen een half uur de verouderde cultuur en processen binnen jouw organisatie haarscherp zichtbaar worden op een manier waar alle generaties samen mee aan de slag kunnen.

Programma

De investering is niet groot maar de winst is enorm. Wat young professionals jouw organisatie hebben te brengen stijgt boven hun eigen generatie uit: het is namelijk in het belang van het hele bedrijf om te blijven innoveren. En dan bedoelen we met name het vernieuwen van de sociale processen: ‘zoals we het samen doen op de werkvloer’. Door die tegen het licht te houden en regelmatig van een update te voorzien, houd je collega’s energiek en klanten tevreden.

De Millennial-scan bestaat uit drie fasen:

 1. Een videoscan van de bedrijfscultuur met de jongste generatie. In circa 45 minuten scannen we in een begeleide sessie met circa acht jongeren wat de veroudering is en waar de jongeren binnen jullie organisatie energielekken aanwijzen.
 2. Tevens kijken we wat de updates zijn die de jongste generatie jullie organisatie te brengen heeft; daar waar ze (meer) energie van krijgen en hoe je samen hun volle potentieel kunt benutten.
 3. Van dit proces maken we videobeelden
 4. De videobeelden worden geanalyseerd door Dr. Aart Bontekoning, sociaal psycholoog en gepromoveerd op generaties in organisaties. We selecteren kenmerkende fragmenten die laten zien waar de noodzakelijke cultuurvernieuwing ligt voor jullie organisatie.
 5. Tot slot maakt onze video-editor van de geselecteerde fragmenten een korte aansprekende film waarin de noodzakelijke cultuurupdates concreet en zeer herkenbaar voor alle collega’s worden gepresenteerd.
 6. Deze concrete en aansprekende video kan je gebruiken als inspiratie voor cultuurvernieuwing en in je communicatie richting stakeholders en collega’s om het thema op de kaart te zetten

Resultaten: innovatie en potentie van jonge generaties benutten

Bij de Millennial-scan wordt haarscherp in beeld gebracht waar energieverlies optreedt en dus werknemers en klanten op afhaken. Op die manier kan je als bedrijf werken aan vier belangrijke effecten:

 1. Het updaten van je bedrijfscultuur
 2. Een proces van voortdurend evolutionair veranderen en innoveren van binnenuit
 3. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit
 4. Een aantrekkelijker werkcultuur voor jongeren en daarmee voor alle(!) generaties
Aart Bontekoning deed eerder met succes Millennial-scans bij zo’n honderd grote bedrijven, waaronder Hema, ziekenhuis Amstelland, politie, belastingdienst, Rijkswaterstaat, vijf hogescholen en diverse gemeenten. Redenen voor bedrijven om mee te doen waren bijvoorbeeld het dichten van de generatiekloof, jongeren voor langere tijd aan het bedrijf binden en ziekteverzuim voorkomen.

Aanvullende opties bij de Millennial-scan:

 • Het is interessant om de scan met verschillende generaties vanuit jullie organisatie te doen. Dus met elke generatie een scan. Doorgaans zijn dit er vier. De video’s met resultaten kunnen worden gemonteerd in één of meerdere films. Dit vergroot het draagvlak en legt verrassende verschillen en overeenkomsten tussen generaties bloot waarop intern beleid, processen en de samenwerking kan worden aangepast.
 • Een dagdeel diepgaande terugkoppeling onder leiding van een Careerwise trainer (max. 12 deelnemers). Er wordt concreet in beeld gebracht welke patronen/systemen verouderd zijn. De eerste aanzet tot veranderingen wordt direct in gang gezet.
 • Als vervolg op de gemaakte video scan(s) is het interessant om een concreet project op te pakken met collega’s uit meerdere generaties, waarbij het geleerde uit de scan samen in de praktijk wordt gebracht: de nieuwe manier van samenwerken voor jullie organisatie. Dit proces kan worden begeleid door een Careerwise expert.
 • Om direct draagvlak binnen de gehele organisatie te realiseren kan de video als input worden gebruikt voor een seminar of optreden van Het Generatietheater geheel op maat bij de dynamieken in jullie organisatie.

De trainer

Careerwise is een trainingsbureau in soft-skills en leiderschapsprogramma’s voor young professionals. Onze trainers weten als geen ander wat millennials & generatie-Z drijft, door ons trainingswerk, onze doelgroep-website (sinds 2009) en onze onderzoeken onder duizenden jongeren. Onze trainingen zijn interactief, verbindend en fun! Onze trainers nemen je mee op avontuur en dagen je uit om daar te leren waar jij het ’t hardste nodig hebt: in jouw dagelijkse praktijk en buiten jouw comfort zone.

Praktisch

Bij Careerwise creëren we elke leerervaring op maat. We gaan met je in gesprek over:

 • Het door jou gewenste resultaat
 • De tijdsbesteding waar jij aan denkt
 • Het aantal deelnemers
 • Welk budget je hebt
 • En hoe snel we kunnen starten

We gaan graag met je in gesprek waarbij we je met veel plezier adviseren vanuit onze ervaring in het trainen van Young Professionals.

Dus heb je interesse in deze training? Laat dan hieronder je gegevens achter en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie en om alles af te stemmen op jouw wensen.

Vraag een offerte aan


Tags: , , , , ,

Vraag een offerte aan


Meer trainingen

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Millennial Video Scan: cultuurvernieuwing en innovatie met Young Professionals aan het roer'?