you-can-beam-up-your-friends-in-3d

ICTwise: IBM, Microsoft en Lost Boys

you-can-beam-up-your-friends-in-3d

ICT’er op zoek naar een baan hebben het afgelopen jaar zwaar gehad. Door de crisis daalde het aantal vacatures met 21 procent. Volgens de laatste berichten groeit de vraag naar interne ICT’ers in nagenoeg alle sectoren, maar welke werkgevers moet je als starter in de gaten houden? Deze week: IBM, Microsoft en Lost Boys.

IBM: 3D chatten en hologrammen

IBM deed tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een aantal bijzondere voorspellingen, waaronder de komst van de 3D-chat. Wetenschappers van IBM Research werken aan nieuwe manieren om 3-D gegevens te visualiseren, zodat we virtueel zullen kunnen rondlopen in gebouwen en met hologrammen kunnen chatten. IBM investeert jaarlijks zo’n $6 biljoen aan R&D en is daarmee een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.
.


Microsoft: MSN-onderzoek naar Het Nieuwe Werken

Volgens MSN-bezoekers maakt niets uit waar of wanneer je werkt. Microsoft onderzocht, in opdracht van  Het Nieuwe Werken doe je zelf, de mening van 14.000 MSN’ers over ‘Het Nieuwe Werken’. Volgens 59% maakt het niet uit wanneer je werkt, zolang het maar acht uur is. Dat is ook de filosofie van Microsoft: “Medewerkers maken zelf afspraken over hoe vaak ze elkaar zien.”
.


Lost Boys: internetbureau van 2010

Lost Boys is volgens de markt hét internetbureau van 2010. Mirabeau, de nummer 1 van de afgelopen drie jaar, staat op de tweede plaats. Daarna volgen: TamTam, eFocus, Fabirque, NR6, Colours, Netvlies, Mangrove en Clockwork. Voor het onderzoek werden bijna tachtig internetbureaus schriftelijk ondervraagd. Interesse in een baan bij de nieuwe marktleider?  “Er zijn knakworstjes op woensdag, je mag aantrekken wat je wilt en pingpong en Puzzle Bobble behoren tot de mogelijkheden. Als het werk het toelaat.” Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!


Careerwise Nieuwsbrief

Ontvang het beste van Careerwise: ontdek je talenten, blijf leren, blijf ontdekken en maak het verschil (max. 2x per maand).
jouw voornaam
jouw e-mail
Ik ben...